Direktlänk till inlägg 21 april 2009

Ny ambitös elev!

Av Marie Anderberg - 21 april 2009 19:42

Inte på topp och inte riktigt kry,men på gång iallafall..!

Smulan (treårigt PRE sto) var den första på listan idag.Hon ska ridas in och lektion ett går ut på att hon ska lyssna på mina kommando,förstå när jag vill att hon ska stanna (bromsen är alltid viktig) och när hon ska skritta,trava och galoppera. Ner på ridbanan med longeringslina och en långpisk,och Smulan visade snabbt att hon var en intelligent elev som snabbt tog till sig vad det var jag ville. Och det bästa av allt,hon tyckte det var skitkul!!! Det var så kul att när jag lämnade tillbaka henne till lösdrifts gänget,så smet hon med mig och nästa häst (Sassi) ut från hagen igen...hon anmälde sig till ännu en lektion och var klart besviken när hon inte fick följa med fler gånger! Det är ett bra startläge!!


Sassi går nu från klarhet till klarhet och jag gillar henne skarpt! Hon har massor med energi,är super känslig för alla hjälper och mjuk som en gunghäst att sitta på! Det har tagit sin lilla tid att få henne till att koncentrera sig,men vilken ridhäst hon håller på att utvecklas till...! Just nu känner jag mig inte så sugen på att sälja henne! Det hade varit skoj att utbilda henne en bit på vägen!


Corazon och Gepetto blev veterinärbesiktigade idag,och det var inga problem,dom var hela och friska både två! Och med tanke på att det är två unga individer så är det ju just vad dom ska vara!


Estrella blev sista projektet idag,och hon fick fortsätta med sin "följa john" lek efter en annan häst. Vår ridbana var full av grannens ambitösa hopptränande jenter så vi red ute i en stor gräshage istället. Det gick hur fint som helst,Estrella är en stabil dam som verkar ta det mesta med ro! Skönt!!

Imorgon får det bli pojkarnas tur att jobba,Leal,Distinton och Corazon.


nedan,Distinton

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se