Alla inlägg under juni 2009

Av Marie Anderberg - 6 juni 2009 18:48

Lugn lördag har det varit idag! Fixat med allt det vanliga som måste göras och betäckt dom ska betäckas men i övrigt har dagen gått åt till lite trädgårds arbete och jag tog mig faktist tid till att göra en rabarber paj!! En av mina favoriter! Och så blir det konsert ikväll...,måste ha några lugna dagar ibland! Och naturligtvis har det ägnats en hel del tid till lilla Humlan!!!


Nedan,lite bilder på Codicioso som står på stuteri Pepino i Sverige och jag med Jilguerita och Natascha

Av Marie Anderberg - 5 juni 2009 22:06

Idag så reste Corazon iväg till sitt nya hem...trist att han inte är här längre men skoj att han kommit till någon som gillar han skarpt! Grattis Irene! Med i samma bilen som corazon skulle åka iväg med fanns även den nya i vår (ganska så stora!) familj! Humlan har anlänt,en liten 8 veckors fröken av korsningen Boxer/Rottweiler! Och du milde himmel vilken charmerande liten varelse...hon tog mig och ungarna med storm! tanken är att hon ska bli en gårdshund som kan hjälpa mig här hemma att hålla styr på allt och alla...!


Betäckningarna är i full gång,den lilla hispano araben har blivit brunstig och har helt ändrat åsikt om det här med en uppvaktande Romero...nu tycker hon att han är skit snygg....,Estrella är brunstig och betäcks och en svart friserdam har flyttat hit för några dagars betäckning hon med..,och mortens gamla fullblodssto...ja det är skoj på landet! Mycket att stå i för hingstarna... Jag är glad att dom började sin avelssäsong i gott hull,för nu försvinner det ett och annat kilo...


Merete fortsätter sin tränng på leal,och idag gick det som bara tåget! Himla kul! Sassi fick vara med som undervisnings häst idag,gick fint det! det har varit lite folk och kikat på salu hästar med,så högt tempo idag med!


Lilla Novatos röntgen bilder som skickats till en klinik för expert utlåtande står helt plötsligt inte att finna inne på kliniken...jag tror att jag blir tokig!!! Det är egentligen inte så ofta saker och ting går upp i rök...och inte såååå viktiga saker!


Nedan,Corazon och Humlan och Novato

Av Marie Anderberg - 4 juni 2009 19:56

Inga nya föl,men det ser faktist ut som om Alfie,vårt arabsto skall spricka när som helst...hon är stor om magen..! Får jag gissa så tror jag den babyn också anländer ganska så snart!


Fortfarande har vi inte fått några "expert utlåtande" om lille Novatos röntgen bilder...bilderna har blivit sända vidare till bjerkes hästklinik. Vår gårds veterinär var inom och kika till honom idag med,han verkar vara lika bekymrad och frustrerad som jag! Den som tar detta bäst,tror jag nog är den lilla patienten,som lägger ner stor energi på att trycka fram vatten ur sin mammas vattenkopp!


Igår hade Sassi sin tredje hopp lektion tillsammans med grann flickan,och jösses vad hon hoppar!! Jag är imponerad! Och med samma glädje som hon gör allt annat med också! Blir hon inte såld så ska martine ta med henne på några småtävlingar och hoppa lite lätta klasser! Skoj!


Imorgon så åker corazon till sin egna tant,Irene. Tänkte han skulle vara lite snygg då,så i eftermiddags fick han sig ett rejält bad och fin putsning! Fin blev han! och uppskattat var det,han njöt i fulla drag..,det kommer att passa honom bra att bli en massa pysslad med! Mer än vad jag har tid till...


Distinton tog jag mig tid till att rida idag,han var lite mer okoncentrerad  än vad han brukar vara,men här är en massa hästar i hagar överallt,brunstiga damer som gnäggar och andra hingstar som svarar...stundtals gick han iallafall väldigt bra! Får vara glad över det!


Var iväg och instruerade igår eftermiddag och Diva var med i det gänget! Gick som tusan gjorde hon ! Skoj! Det är lite märkligt,på onsdag eftermiddagar/kvällar så undervisar jag...och på onsdag eftermiddagar/kvällar så regnar det! Helt oberoende vad det har varit för väder innan i veckan/dagen,då regnar det! Lite trist!


Nedan,Alfie

Av Marie Anderberg - 2 juni 2009 21:57

Imorse möttes jag av ett alldeles nyfött föl,hade jag bara varit ute 10 minuter innan så hade jag nog fått vara med...Det var Lealtad (mamman till Leal) som fått en lite gråsvart dotter! Stor och jättefin är hon och pigg som bara den..var uppe på benen innan sin mamma...! Det är en liten fröken som inte alls följer sin mamma utan bara ger sig iväg,Lealtad har fullt upp med att följa sitt lite vimsiga föl! Nieva kallar vi henne,det betyder förresten snö på spanska.. ahimla skönt att ännu en fölning har gått bra,nu är det bara tre kvar,sen är vi i mål!!!


Vår vanliga gårds veterinär fick ta sig en tur hit idag,jag ville diskutera hur vi skulle göra med lille Novato och hans onda ben. Att ta reda på hur det såg ut inuti med röntgen ville jag,men samtidigt var jag djupt bekymrad över hur han skulle klara en så pass lång resa på bara tre ben...det kändes inte så bra alls med flera timmar i hästtransporten,och annat transportmedel utan sin mamma var jag skulle stressa honom väldigt.

Men efter att slått våra kloka huvud ihopa så kom vi på en nödlösning...inget jag skulle vilja rekommendera hur som helst,men för vår del var det bästa.. Lille Novato fick lite lugnande av vår veterinär,lastades in i min volvo och kördes till veterinärens smådjurs klinik bara 25 min härifrån. Där blev han röntgad (fick precis plats på bordet avsett för hundar) och sedan en snabb hemfärd till sin mamma igen! Det gick egentligen väldigt bra... Röntgen bilderna skickas till veterinär högskolan imorgon för expert utlåtande... jag håller tummarna än en gång för denna lilla hästen!


Vår veterinär skulle även checka såret till Lucifer och besiktiga Miguel. Dom två går ju på bete en bit härifrån och bara jag var hemma på förmiddagen,men hem skulle hästarna... dessa två unghingstar stod jag ensam på betet och lastade i häst transporten...det tog 10 min!!! Jag kan inte nog lovprisa temperamentet på dessa spanska djur!


Imorgon hoppas jag verkligen att jag får tid till att rida,nu är det väldigt mycket med allt annat...!


Nedan,Lealtad med Nieva och Natascha

Av Marie Anderberg - 1 juni 2009 22:37

Det har varit en varm långhelg,med temperaturer som fått en lite lätt svettig! Jag har gnällt så mycket över kylan att jag lovat mig själv att inte säga eller ens tänka ett ont ord om värmen,men varmt har det varit!


Så pass varmt att till och med en äkta badkruka som jag kom på tanken att bada...med hästarna bestämde jag och Tilda oss för...Våra gamla hästar Nahema och Formos blev dom utvalda och vi red barbacka ner till älven Lågen. En superfin sandstrand finns där och våra hästar förvandlades till flodhästar!! Det var riktigt skoj! Tilda och Formos tog sig en simtur ut i älven medan Nahema nöjde sig med att doppa magen,vilket egentligen passade mig fint,då blev jag bara lite lagom blöt om fötterna! Hoppas att det blir en fin sommar..då ¨år det bli många såna här badturer lovade vi varandra!


Stackars lilla Novato hittade jag i lördags morse på tre ben (!) det ena bakbenet ville han inte ens sätta i backen...Fick ut en veterinär som liksom jag mest kliade sig huvudet,några fel syntes inte..men ont hade den lille. Det blev smärtstillande och inflammations dämpande och sedan att avvakta...den lilla stackaren har fått vara i sin box hela helgen och har fortfarande ont i sitt ben,det får bli röntgen imorgon! han har verkligen fått en tuff start här i livet,men trots sitt onda ben håller han humöret uppe och skuttar (!) omkring på tre ben! Och har kommit på att en vattenkopp kan man ha mycket skoj med!!


Även Lucifer har lyckats med att skada sig..ett rejält sår i bakhasen! Pencillin och sårvård på honom. Vad som inte är så skoj med värmen är att den även fört med sig typ en miljon flugor....och många av dom cirkulerar runt Lucifers bakben! Suck! Det ska då vara att tänka på..!


Romeros nya dambesök har anlänt,en söt lite hispano arab. Dock är hon inte brunstig än så hon är inte jätte imponerad av det här med uppvaktande kavaljerer...Men hon får prata lite med Romero varannan dag,så tror jag nog att hon ändrar uppfattning så småningom!


Prins,en 5 årig valack har nu flyttat till sin nya ägare Torunn. Jag önskar lycka till och hoppas båda får mycket skoj!


En tjej från Oslo har varit och kikat på Smulan och provridit Sassi (som skötte sig utmärkt) och filmat en massa...så nu har hon att tänka på...!


Diva reste hem idag till sin ägare som jag verkligen hoppas får en fin ridsommar tillsammans med henne! Dock kunde det gått verkligt illa när av någon märklig anledning hästtransporten hoppade av ifrå bilen (!) med Diva i på hemvägen...! Änglavakt hade dom som inte kommit upp i någon hög hastighet..och det hela slutade utan att någon blev skadad..! TUR!


det har helt enkelt hänt en hel massa denna helgen,och det har blivit långa dagar...men vad gör väl det när det äntligen är sommar!


Nedan,jag o Diva

Ovido - Quiz & Flashcards