Direktlänk till inlägg 20 juli 2009

Nästan Full Pott!

Av Marie Anderberg - 20 juli 2009 20:44

Idag har vi haft dräktighets undersökning med ultra ljud på ett helt gäng med ston här...närmare bestämt på 10 stycken. Resultatet var glimrande...9 stycken dräktiga! Den enda som tyvärr var tom var mitt gamla welsh cob sto,Nahema.Hon har fyllt 18 och blev inte dräktig förra sommaren heller så det är nog bara att konstatera att hon har gått i pension. Men dock en pensionär som hjälper mig att hålla rätt på hela flocken med lösdrifts hästar..Nahema är den odiskutabla drottningen här,och en blick ifrån hennes nåd får vilken annan häst här till att snällt hålla sig i skinnet!


Vi har bara 2 ston kvar att kolla av våra egna,men det får vänta någon vecka till.Våra besökande damer har gett sig av hemåt,den sista blev konstaterad dräktig idag och reser väl i dagarna den med...så betäcknings säsongen går mot sitt slut,och det ska faktist bli skönt. Så här mot slutet så är jag ganska så trött på brunstande ston och stolliga hingstar...fast det är alltid lika skoj när det drar igång nästa år igen!En som imponerade stort på mig idag var Jilgueritas föl Natascha. Hon lyckades med konst stycket att bli av med sin mamma när vi höll på med ultraljuden och hämtade och lämnade ston och föl i hagar. Hon vimsade till det och galopperade iväg till hagen där hon trodde att mamma var och kom sedan tillbaka uppför vår gårdsväg i en helt fantastisk trav! Hon bara flög fram,lätt och elegant som en älva...! Både jag och veterinären blev stående och bara gapa....sen sa vi WOW i kör! Lite häftigt!


Leal och Distinton har vilat ifrån ridningen nu en period när det varit mycket betäckningar. Dom är väldigt schyssta båda hingstarna,men att dom blir rotigare i huvudet med alla brunstiga ston det är bara till att konstatera..Men båda två har fått ett ridpass här i dagarna och det funkade helt fint. Allra helst Distinton var det en fröjd att rida igen..han är bara så läcker..! En av mina absoluta favoriter...!


Smulan är annars en liten fröken som jag är fötjust i..himla arbetsvillig häst som lär sig väldigt kvickt. Det är ett häftigt gung i henne när man rider,och hon har väldigt lätt för sig! En liten stjärn elev faktist!


Vad som inte är så kul är att jag dragit på mig en tråkig hals infektion med feber och en liten bi effekt att det slår lock för mina öron...och stundtals hör jag väldigt illa...behöver snart en tratt jag kan hålla för örat så jag hör vad folk säger..!

Nedan,"svävande natascha"

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se