Alla inlägg under september 2009

Av Marie Anderberg - 1 september 2009 18:14

Jag brukar inte bli arg,iallafall så tar det ganska så lång tid innan jag når stadiet arg...men i eftermiddags har jag lyckats! Anledningen till min ilska är den norska hästkliniken Bjerke som under sommaren just profilerat sig som storsatsande klinik på häst. Helt underbart tycker jag,skönt att ha en proffesionell klinik att tillgå inom rimligt köravstånd här i Norge,vi har trots allt bara 2 timmars körtid enkel resa...jag vet att jag är lite bortskämd med hästkliniker,jag som är van vid dom skånska förhållanden där det finns många bra att välja mella...!

Första kontakten med kliniken efter storsatsningen i somras blev inte helt lyckad...det var lille Novatos röntgenbilder som på ett helt obegripligt sätt försvann inne på kliniken! Från att ha legat på ett av deras skrivbord så var dom helt plötsligt inte att finna...och borta blev dom...har aldrig synts till! Det trista var att dom försvann innan veterinären hunnit göra sin bedömning...sur var jag då,men alla kan begå misstag,jag med!


Nåväl,denna gången var det Zorro som skulle resa dit.En köpare som bestämt sig för honom ville hemskt gärna ha honom fri röntgad från lösa benbitar...ok,dit med hästen. Eftersom han ändå var där så bestämde vi att göra en vanlig veterinär check också.Dock ville inte köparen ha böjprov,tyckte inte det var nödvändigt på en sådan ung häst. Zorro blev granskad av en veterinär och mönstrad i skritt och trav på asfalt.Inga bekymmer. Röntgen nästa,men det blev en långsam historia...efter 4 timmar var iallafall Zorro röntgad...efter 3 timmar hade han dock tappat tålamodet och fick lite lugnade.

Även Morten hade tappat tålamodet och kom överens med veterinären att hon skulle skicka resultatet hem med posten och ringa om det var några bekymmer med röntgen resultatet. Hördes bra ut!

Inget hörde vi från kliniken....men idag ringde en mycket bekymrad hästköpare...hon hade spänd som hon var ringt till Bjerke ett antal gånger för att höra om röntgen bilderna var färdig bedömda och till slut var dom det! Allt ok,inga konstigheter alls med resultatet,men tyvärr så kunde veterinären inte rekommendera ett köp av Zorro eftersom han var halt!!


Jag fick hjärtat i halsgropen när jag hörde det..var han halt???! Det var absolut ingen som sagt något om någon hälta!!!! På vilket ben var han halt? Och jag som bara släppt den stackars halta hästen på bete...! Detta kändes inte bra....på telefonen till Bjerke och fick tag på veterinären...och jo hon bekäftade att hon tyckte sig sett en viss hälta på ett bakben...men hade ingen bra förklaring varför inte detta meddelats till Morten direkt vid mönstringen! Är inte det det naturliga att göra??? Att informera hästägaren som springer med hästen att den är halt??? Nej,det tyckte hon inte...men vi var välkomna att beställa ny tid för en halt utredning! Jag säger nog nej tack!

Sprang ner till betet och hämtade den halta hästen hem igen....och hur jag än sprungit med honom så kan jag inte jag inte ens med livlig fantasi se att hästen är det minsta halt. För säkerhets skull så får min gamla vanliga veterinär komma och kika på Zorro imorgon! Han har iallafall vett att berätta för mig när han finner något som han tycker är konstigt med hästarna! Och sen kollar han upp det där och då! Inte medddelar det på telefon 4 dagar senare! Önskar att det var han som hade en hästklinik istället!!!

Nedan,Zorro i vintras

Skapa flashcards