Direktlänk till inlägg 19 oktober 2009

Ung hästarnas dag idag!

Av Marie Anderberg - 19 oktober 2009 17:31

2 0ch 3 åringarnas tur var det idag,och det är något som jag tycker är riktigt skoj! Ofta så är hästarna väldigt roade av att lära sig nya ting,positiva och nyfikna! Ok,kanske lite spralliga imellanåt,allra helst då de unga hingstarna,men oftast så kan jag inte låta bli att dra på smilbandet när dom tar sina glädjeskutt!


Longering var det som stod på menyn idag,i olika svårighetsgrad beroende på ålder. Tvååringarna ska mest koncentrera sig på att gå runt mig i cirkel och lyssna på kommando,medan tre åringarna  får ha träns,longeringsgjord och lite högre krav på balans och lydighet.


Lucifer som faktist har skärpt till sig och nu uppför sig riktigt anständigt tyckte att hela projektet var väldigt spännande...det var snabba kast mellan att han gjorde sitt yttersta för att vara duktig,till  att han bara inte kunde behärska sig utan la iväg i glädjeskutt....tvärstoppa och kika på mig under sin långa lugg,precis som om han undrade om "tanten" var mycket arg...! Det bor en liten clown i Lucifer....ska bli väldigt spännande att rida in honom..!


Zorro är en mycket mer allvarlig ung herre,inte det minsta antydan till clown där inte....! Ibland så undrar jag om den hästen fick i sig valium i modersmjölken....det är nästinpå omöjligt att rubba hans lugn...och den enorma viljan att vara till lags. Mitt största bekymmer med inridningen där är hur i hela fridens namn jag ska komma upp på honom..! Han har blivit sååååå stor och inte har han slutat att växa än...! Det hade egentligen varit fint att lärt honom att lägga sig ner som en kamel när man ska kliva på honom,det tror jag att han gjort med glädje om bara människan blev nöjd...!


Fick hunnit med en liten tur på ridbanan med Leal också,och just nu gör han mig bara lycklig! Det går riktigt bra nu,vi är på samma våglängd och jobbar liksom åt samma håll! Allt blir bara så enkelt! Jag tackar Heather i Portugal för det!

Kika lite i kameran,så jag slänger med lite bilder från veckan i Portugal där jag red en del olika hästar,både Lusitano och våra "vanliga" stora tyska varmblod,vissa gigantiska! Men alla väldigt välutbildade och välridna!          

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se