Direktlänk till inlägg 9 november 2009

Träsk livet...!

Av Marie Anderberg - 9 november 2009 18:05

Det är inte bara o bara att ha en massa hästar i en regnig november...jag har nu känslan av att leva i ett träsk av lera och gyttja! Allt är vattenfyllt...alla rasthagar är som gungfly,leran skvätter runt,på både mig och hästarna! Detta är inte skoj!!! Till och med leal,som egentligen är av den tåliga sorten fick jag övertala en lång stund innan han ville ta steget in i rasthagen....och för att inte tala om hur alla ser ut när dom ska in igen! Jag drömmer om leriga hästben på nätterna!

Men positivt var att ridbanan var ok att använda idag,så båda hingstarna och ita fick sig ett träningspass. Ridningen gick väldigt bra med alla 3,men det tog en evighet att sanera dessa hästarna från all lera innan jag kunde klä på dom ridutrustning. I den norska leran här så är det inblandat en viss andel med klister,för fy tusan vad den är svår att få bort från häst päls!

Även Smulan fick komma ner på ridbanan och härja fritt en stund,vilket var hemskt uppskattat! Hon har ju haft en hovböld och fått sin ena bakhov uppskuren under till i sulan och bör så långt det är möjligt röra sig på hyfsat torrt underlag. Hon har en "dra på sko" till hjälp att skydda hoven,men det fungerar inte alls i gyttja...det sipprar sakta men säkert in skon. Så den stackaren har fått stå en hel på box,måste säga att hon har en ängels tålamod!


Humlan som är outtröttlig i sin musjakt har nu fått assistans i form av 2 kattungar,som förhoppningsvis ska bli bättre jägare än vad Humla är när dom vuxit till sig. Men dessa tre har blivit dom bästa vänner,och ofta ser man dom ligga och sova tillsammans!


 

Humlan med sina vänner


 

Smulan,fri och lycklig på ridbanan idag

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se