Direktlänk till inlägg 18 december 2009

Rubrik saknas

Av Marie Anderberg - 18 december 2009 15:30

Det måste vara något speciellt med dessa norrmänn...något som ligger i generna...förmågan att totalt ignorera kyla! Jag är på sätt och vis lika imponerad varje vinter! Det är ingen som klagar...ingen som ens kommenterar att det är kallt,jättekallt! Så kallt att jag är övertygad att om jag står stilla mer än 30 sekunder så kommer jag garanterat att frysa fast!! När jag släppte ut hingstarna kl 10 så var det minus 15 grader här...för en skåning som mig så är det minst 5 grader under tolerans nivån!!

Hästarna klarar kylan bra,dom har satt päls som ett gäng mammutar allihopa...värre är det med Humlan...ingen mammut päls där inte,hon är ingen vinter humla. Men igår var det en väldigt upprörd Humla,jag tror aldrig jag har sett henne på det viset,riktigt arg! Men jag förstod henne,hon hade fått nys på ett mycket ovälkommet besök...mitt på ljusan dag var här en ny skabb räv,mitt på gårdsplanen! Sist vi hade den form av besök så fick alla mina hönor sätta livet till,och jag var inte glad! Nu har vi nya hönor...och tydligvis en ny skabbräv! Det är hemskt synd om dom...dom blir så desperata i jakten på mat att finns inga gränser! Jag hoppas att Morten får skjutit denna innan det sker något dumt här! Denna gången har jag iallafall Humla till hjälp att slå alarm.

Igår blev Nieva hälsocheckad och färdig med chipping och blodtyping så mest troligt reser hon till sin nya ägare innan jul. Massor med beröm fick hon av veterinären för sitt fina temperament,den lilla senoritan stod som en klippa vad vi än gjorde med henne. Fina lilla hästen!

Tog lite foto på Leon idag...han är inte så stor men väldigt fin! Ett av mina projekt att rida in till våren. Det ser jag fram emot,Leon har alltid varit en hygglig figur som oftast gör vad man ber honom om. Jag längtar till våren jag!

  Leon,en hispano arab

 
 
Ingen bild

Paarla

19 december 2009 12:49

Hallå Marie!
Skrev en kommentar innan men hittar inte den nu..?? Jaja det är ju bara att skriva en till :-).
Gud vad roligt att titta runt på din sida och att jag "hittat" dig. Pratade med Tudde igår i affären så det var hon som tipsade om hemsidan.....som för övrigt är jättefin. Men du, jag vill se en bild på Nahema. För utifrån din blogg så förstår jag att hon fortfarande finns. Hur är det med övriga hästar? Prinsen, Formos bla?

Och hur är det med dig/er? Med alla dom hästarna så förmodar jag att du sysslar med det på heltid eller? Är glad för din skull, det verkar supermysigt :-)

Jag tror jag har hittat dig på facebook, chansade på att det var du ialla fall. Hade varit roligt om du ville höra av dig. Och om vi är ute och kör i vår eller i sommar kanske vi dyker upp en dag....om det är okej vill säg :-).

Ha det bra så länge
Kram Anna (Paarla)

 
Ingen bild

Marie

19 december 2009 19:58

Hej Anna!

Superkul att höra ifrån dig! Allt väl här,och både Nahema o Formos hjälper mig att hålla ställningarna! Det kommer bilder på dom,lite tjocka kanske...men annars i fint skick med tanke på åldern!
Klart du ska hälsa på oss!! Hjärtligt välkommen!
Vi höres!
kram Marie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Ovido - Quiz & Flashcards