Alla inlägg under april 2010

Av Marie Anderberg - 11 april 2010 19:10

Det härliga vår vädret bara fortsätter...för min del får det gärna hålla i sig till sommaren kommer,helt ok! Det känns som att i den fina vår solen så slappnar alla av,både djur och människor...allting försigår i ett behagligt tempo...hästar står och solar sig,folk sitter i solen med en kaffekopp och bara njuter,hundarna ligger och vilar sig...! Fast dom som kopplar av allra mest är med all säkerhet mina bädjur,för efter 11 dagar efter beräknad lamningstid så har det inte kommit ett enda av 19 möjliga!! Det är till att koppla av må jag då säga!

Igår tog jag med mig Leal på ute tur i behagligt skritt tempo,vi njöt nog lika mycket bägge två tror jag. Leal har alltid varit en mycket trevlig tur kamrat,han går dit man styr,spelar inte så stor roll vad man träffar på eller vad man ska passera,han lufsar på. Igår skulle vi ta oss över en liten bäck,kanske en halv meter bred,något vi gjort många gånger. Skillnaden nu var att det forsade fram ganska så mycket vatten på grund av snö smältningen fast bäcken var inte bredare än vanligt. Jag förväntade mig ett litet skutt...men herr Leal satsade betydligt värre än så och tog ett gigant språng över bäcken som jag definitivt inte var förberedd på alls! Det var betydligt mer tur än skicklighet att vi överhuvudtaget landade tillsammans! Jösses säger jag bara! Ska vara mer beredd nästa gång...!

  Gepetto fortsätter att beundra vår lilla besökare,har nästan helt slutat att motionera och leka med Lucifer...fast nu står i och för sig Lucifer oxå och tittar beundrande på besöks hästarna..,fast Lucifer är mer fokuserad på damen i fråga som börjat att brunsta i eftermiddag.

  Här har vi dom två som snabbt skaffat sig sina egna beundrare här på gården.

  Leal och jag tränar lite dressyr,fast ibland så undrar jag om inte herren egentligen kunnat tänka sig att bli en hopphäst! För hoppar gör han...stort och långt! Jag vet!

Av Marie Anderberg - 9 april 2010 19:18

Våren är här! Solen både skiner och värmer,dom rätta sorters fåglarna sjunger...helt fantastiskt! Som jag har längtat! Fast man kan ju alltid hitta något att gnälla om,nu skulle det väl i så fall vara leran,för det är sörjigt! Jösses! Inte nog med att alla djuren ute är mer än lovligt leriga utan även hundarna som springer ut och in ett antal gånger per dag är leriga. Summan av det är att jag tror det är praktiskt möjligt att odla potatis på vårt köksgolv nu...SUCK!

Idag har årets första dambesök anlänt,Romero är den lyckligt utvalda! Och med sig hade damen ett alldeles eget sällskap,världens sötaste lilla shetlandsponny! Att den var alldeles otroligt söt, den åsikten delades till fullo av Gepetto som i stum beundran har stått i timmar och bara tittat hänfört på den! Han har på fullaste allvar inte rört sig så många meter sen den lille kom....han står still och bara tittar! Tror att han önskar sig en egen! Nåväl,han får passa på och njuta så länge den stannar här!

Smulan och Ita har varit dom som varit på jobb idag,båda två pigga som sjutton! Lilla Smulan bestämde sig för att det bodde spöken på ena kortsidan av ridbanan och såg sig tvungen att göra lite spektakel av sig varje gång vi skulle passera. Så här precis i början av säsongen när unghästarna skall igång och börja arbeta tar jag inte så illa upp utan är ganska så förlåtande. Det viktigaste av allt är ju att dom ser arbetet som en positiv sak,det måste vara kul!(inom rimlighetens gränser förstås!!!).

Gamla Nahema har förresten oxå varit lite på jobb idag. Hennes uppgift är att lära Tonje lite om ridningens ädla konst och lite hästpyssel i allmänhet. Tror nog att Nahema tycker att det är ganska så skoj...och hon missar inte ett tillfälle att visa upp sina gamla konster, som tex spansk skritt....Hon har humor den gamla drottningen!

  Tonje och Nahema!

Av Marie Anderberg - 7 april 2010 18:41

Idag så har en av mina favoriter här,Distinton,oxå fått sig en alldeles egen "tant". På ena sidan så tycker jag att det är vemodigt,men å andra sidan så är jag väldigt glad att vi har hittat en ung ryttare som vill satsa på en dressyr karriär tillsammans med honom! Och FRAMFÖRALLT allt en tjej som säkert kommer att vara lika förtjust i honom som jag! Gratulerar Helene till en underbar häst!

Så dagen idag har egentligen gått åt till Distintons resa,veterinär besiktning,inspektion av hans nya hem och inte att förglömma tårt ätning (tack Trond!) Distinton själv har tagit dagen på ett sätt som gjort mig stolt,uppfört sig efter konstens alla regler och säkert skaffat sig nya beundrare med!

Rapporter har oxå kommit från Zorros nya hem att allt bara går bra där med! Glad blir jag när "mina" pojkar uppför sig ordentligt ute i stora vida världen!

Igår gick mesta tiden åt renovering av staket,massor med trasiga isolatorer har bytats ut och trasiga eltrådar ersatts med nya. Vad som göms i snö...kommer fram i tö...däribland min så länge saknade undertråd till hingstarnas hagsystem. Den försvann i November någongång...och i December slutade jag att gräva fram den...men nu i april,då fungerar det igen!

Joyita var väl den enda som blev arbetad med igår och starten där blev lätt kaotisk. Joyitas föl Nadja bestämde sig för att hon gärna ville följa med sin mamma till ridbanan dit vi var på väg....och när det dumma staketet hindrade hennes framfart blev det VÄLDIGT deppigt....Nadja skrek och ropade och lyckades med konststycket att få stora delar av flocken upprörd. Helt plötsligt var det många hästar som gnäggade precis överallt eftersom även hingstarna blandade sig i kören! Joyita som i grund och botten är väldigt satbil och trygg blev naturligtvis upprörd hon med...och där satt jag på ryggen. En aningens hopp och skutt och en väldigt spänd ridhäst....men efter hand så lugnade sig allt och även Joyita,och vi fick återgått till gångarten skritt som vi egentligen skulle ha tränat på! Nåväl,slutet gott..allting gott!

  Distinton med sin nya lyckliga ryttare!

Av Marie Anderberg - 3 april 2010 15:49

Inga lamm än....detta känns så bekant,det är exakt likadant varje år! Jag har ett datum och mina bädjur bara precis nonchalerar detta...och den eviga väntan har börjat!

Påsken har inte precis bjudit på något trevligt väder, regn,snö,hagel och blåst i en salig blandning,men idag oxå några minuters solsken då och då. Jag har varit lite duktig iallafall och ridit både Distinton och Leal en stund på ridbanan. Anton kom och tog lite foto när jag jobbade med Leal. Håll till godo.

  Vi började väldigt ambitöst...och Leal var verkligen superfin att sitta på. Jobbade på som bara den,det var bara att sitta still och njuta!

  Allt var lätt som en lek...öka,minska,böja,svänga...name it!

  Men trots att jag var mer än förnöjd så tyckte min kameraman att det var en anings för lite action....

  Nåväl,alla ska ju vara glada...så jag styrde mot ett  (väldigt litet) hinder...och vips så vaknade herr Leal! Detta var skoj....skitskoj!

  Både min kameraman och Leal tyckte nu att det hela började att bli riktigt skoj,medan jag fick fullt upp med att hålla i mig och bromsa!

  Vi fortsatte att regelrätt flyga över dom små pytte hindren till allas förtjusning!

Men visst,kul var det! Så nu tror jag att ska jag någonsin försöka att flyga till blåkulla så blir det inte på en kvast utan på Leal!

Glad Påsk  

Av Marie Anderberg - 1 april 2010 12:19

Ibland så spelar det ingen roll hur mycket energi eller hur höga ambitioner man har,eftersom även vädret har en hel del att säga det med! Efter en hög effektiv tisdag så vakna jag onsdag morgon till kraftigt snöfall...och hur bra var det??? Det snöade hela dagen igår,blöt tung snö som gjorde ridbanan helt hopplös att använda!

Alla hästar var mer än blöta och jag inbillar mig att dom blev lika deprimerade som jag över vädret. Stallhästarna  var mer än nöjda med sin utflykt till rasthagarna efter typ 15 min...och tiggde och bad högljutt om att få komma in igen. Så himla trist!

Ok,idag så âr det "bara" lätt regn,men den vita sörjan från igår ligger kvar överallt och bygger enorma platå dojor under hovarna på dom. Inget vettigt kommer att bli gjort här idag heller,det är bara till att inse...jag får göra som resten av Norge,hålla Påsk ferie,om än något ofrivilligt!

Mitt sista hopp till att förgylla dagen är då mina bädjur,som efter noggrann uträkning,ultraljud och check i almenackan faktist skall "börja" att få lamm idag! Igår i det tragiska vädret var jag fullt sysselsatt i "byggbranchen" för att få färdigt mina lamningsboxar så allt är klappat och klart. Men i vanlig ordning så har inte mina bädjur samma koll på datumen som jag...inga lamm än,men jag håller tummarna!

Ovido - Quiz & Flashcards