Alla inlägg under augusti 2010

Av Marie Anderberg - 5 augusti 2010 19:29

I det dagliga arbetet här så håller jag på med många olika hästar,och jag rider många hästar per dag. Vad som är så häftigt är att alla dessa hästar är på sitt egne lilla vis,vad som fungerar utmärkt på den ena fungerar sådär på den andra och blir en katastrof på den tredje....och alla dessa olika individerna lär mig något...en del mer,en del mindre.

En häst som verkligen tvingat mig till att tänka till,och det mer än en gång,är lilla Ida. En väldigt söt 6-årig PRE dam som tyvärr kastade sitt föl i vintras,och istället skulle sättas igång som ridhäst nu i sommar. En liten fröken som fått mig att stå som ett frågetecken ibland,svära högt ibland,känna mig som en totalt nybörjare ibland...,men även fått mig till att le dom största belåtna smile som tänkas kan. Helt enkelt en häst som lärt mig mer än vad jag har lärt henne!

Fast jag måste erkänna att vissa dagar har jag varit väldigt nära på att ge mig,helt enkelt inte vetat vad jag skulle hitta på för att få dom enklaste saker till att fungera. Men så nästa dag har det fungerat...och jag och Ida har kämpat vidare!

I dagsläget så tror jag nog att vi trivs lika bra båda 2,jag har kommit på hur jag ska rida henne för att hon skall slappna av och lyssna på sin ryttare. Och nu tycker jag absolut att det är en skojig häst att ta med mig ner på ridbanan,och jag tror nog att hon kommer till att fortsätta sin utbildning av mig!

Av Marie Anderberg - 3 augusti 2010 19:29

Ve och fasa,det är minsann inget som är att leka med....magsjukan har slått till här på gården! Och då inte på grisen...utan oss människor! Av alla sjukdomar som man kan drabbas av är detta en som jag har respekt för....när det börjar att bli kö utanför toaletten,då kan man hålla sig för skratt.  . Allt går på mindre än halvfart och fastän jag varit på benen hela dagen så har det inte uträttats några stordåd precis.

Frida,en av mina duktiga hästtjejer har dessutom rest hem idag,efter en månads intensivt arbete...hon kommer att vara saknad. Och snacka om maximal otur...att ut och resa magsjuk...stackarn!

Klara,min andra duktiga hjälpreda kommer att stanna kvar hos oss ett tag till,och det behövs,det ska gudarna veta! Vi har varit väldigt effektiva (kanske för effektiva?) och nu är det 13 hästar som är igång och rids,och det bär respekt med sig!

Vad som är så skoj är att det är ett gäng med olika personligheter och förutsättningar,men ALLA fungerar väldigt bra,det är ingen man drar sig för att gå och sadla...det är häftigt! Men det är på hög tid att börja och sälja.....


Tjejerna här har börjat komma igång och tillverka lite video snuttar på hästarna (jag har bara lyckats med min grisvideo) och jag tycker dom är duktiga!

Nedan ett smakprov på Leon,en 3-årig Hispanoarab e.Leal Tror nog att han vår i särklass "coolaste" 3-åring,där får man vara ganska så kreativ om man ska få han till att höja på ögonbrynen! Men när han väl visar så fin han är,då gör han det ordentligt!

Av Marie Anderberg - 1 augusti 2010 15:13

Som lite omväxling till all ridning och häst hantering i allmänhet så har nu jag och mina superduktiga häst tjejer börjat att fotografera och göra små video snuttar på alla hästarna här. Ett kul jobb,bara jag slipper att sitta vid datorn och få till en film!

Jag vill inte gärna kalla mig själv dum,inte svårlärd och inte obegåvad.....men vissa saker vill liksom inte riktigt fastna.....och det verkar som om just filmskapandet är en sådan sak....HMHM! Men Klara har blivit duktig! Jag får förlita mig på henne så länge...  . Men vad som är riktigt skoj att se är hästarna i action!!! Snacka om att jag kan bli hemmablind....man ser dom här hästarna varje dag...när någon frågar mig så säger jag visst att den är fin,och den är fin....men man glömmer hur fina dom egentligen är!

Texas var den som fick bli "söndagshästen",söndagen skall egentligen vara lite av en fridag när bara det nödvändigaste blir gjort....men att ta lite kort på en fin häst kändes faktist väldigt nödvändigt!

  Texas är en i mina ögon en väldigt lovande 3-åring e. Leal u. ett fullblod. Just den korsningen PRE/fullblod är något jag själv tror på! Vi har barra haft 2,Texas och sedan Zorro,som oxå är en kille som inte är tokig alls!

  Texas är till salu,men jag vill hemskt gärna att kommer till en duktig ryttare som kan utnyttja hans potentialer.Det har varit folk som kikat på honom som letat efter en trevlig turhäst,och det kan han alldeles säkert bli,men det hade varit så skoj om han fick komma ut och visa upp sig på dressyr banorna om några år!

  Man skall kanske inte vara alltför kräsen i dessa dagar när man skall sälja häst...men i vissa lägen så tror jag på mig själv!

Ovido - Quiz & Flashcards