Alla inlägg under september 2010

Av Marie Anderberg - 7 september 2010 20:44

Trots att jag tycker att vi varit hög effektiva här under sommaren och fått mer än massor gjort så är det en häst som hänger efter lite,vår 3-åriga hingst Gepetto. För hans del har det nog varit väldigt ok att jag inte riktigt haft tid till honom,han är verkligen jätte babyn som har växt så att det knakar! Han både skjuter i höjden och breddar sig samtidigt....och mycket händer i hans lilla huvud...ena stunden är han en flirtande hingst som gnäggar uppvaktande på allt.....ston,valacker,grisar och höns...och andra stunden bara är den lekna babyn i jätteformat! Jag gjorde ett litet jobb med honom i början av sommaren och kom så pass långt att vi kunde skritta runt lite,styra och stoppa. Efter det har det bara varit ren vila för den unga herren,men nu är planen att lägga till lite trav med stora svängar och pröva på galoppen. Efter det skall han få vintern på sig att växa och bli lite mer färdig i kroppen och lite mindre vimsig i huvudet innan det blir fortsatt arbete. Trots allt det baby aktiga så ger han en väldigt fin känsla at sitta på,det är som att köra mercedes! Jag trivs.... Nu kanske man frågar sig varför inte låta denna jätte babyn få vara ifred tills nästa vår då? Men till våren kommer han att vara en betydligt starkare häst med betydligt fler hormoner som surrar runt,då vill jag gärna ha en bra grund att stå på,att vi varit överens om hur det är att vara på jobb!

 

Här är Gepetto under vår förra lilla träningsperiod..skritten på plats.

Joyita och leon var dom utvalda idag att få följa med till "stubben" i strålande förmiddags sol. Härligt! Och snälla är dom,de unga hästarna! Gör vad vi ber om med spetsade öron,men inget busande! Budda och Lucifer fick nöja sig med jobb på ridbanan idag,vilket dom gjorde med bravur! Lucifer har inga likheter med dom andra 3-åringarna,han har så fruktansvärt lätt för sig. Som om han vore född med en ryttare på ryggen! Välbalanserad,taktfast och stadig...han slutar inte att förvåna mig!

Av Marie Anderberg - 5 september 2010 22:36

Idag så har Smulan rest iväg till sitt nya hem,vilket hon gjorde med upphöjt lugn...,precis som det mesta annat hon företar sig! Men som alltid,lite vemodigt när dom reser härifrån,fastän att jag är helt övertygad om att hon kommer att få det hur bra som helst! Skall bli kul att följa henne framöver....rapporter har utlovats!

  Hela helgen har bjudit på fantastiskt väder....strålande sol och ganska varmt på dagtid...men kallt på nätterna...jag vet...tyvärr!!! Den där trenden med att leta djur på rymmen höll i sig lite till....tyvärr!! Natten mot lördag vaknade jag kl 4 av att det var "high life" på gårdsplan...,där var det ridhäst gänget som var på tur....och fick med sig några av avelsdamerna med föl. 10 hästar lösa mitt i natten,jag var gråtfärdig! Men efter en strålande insats från hela familjen och Klara så fick vi ganska snabbt lagat trasiga staket och fångat hästarna igen! Men av erfarenhet vet jag nu att det är lite för kallt med bara pyjamas byxor på nattetid!

Det skall tilläggas att efter natt rushen så har faktist ALLA mina djur varit exakt där dom skall vara...kanske insåg dom att gränsen var nådd???

En hel del besök har vi oxå haft i det soliga vädret. Otonos nya ägare Viktoria har varit här och hälsat på sitt föl,en spekulant som provridit Grålla och i kväll en annan som provridit fina Texas. Det rör på sig,och det är kul! Det finns så många fina hästar här att det är synd om det bara är jag och klara som skall beundra dom!

  Texas och Klara under ett träningspass...

En annan trevlig sak just nu är stubbåkrarna! Stora fina ytor att rida på,det är något speciellt med stubbåkrar! I lördags var det Lucifer och Budda som fick följa med på en "åker tur",med den obligatoriska galoppen...väldigt populärt...men dom var duktiga,båda dom unga killarna och höll sig i skinnet. Tack för det!

Av Marie Anderberg - 3 september 2010 21:39

Jag har lite känslan att just nu så ägnar jag allför mycket tid till försöka att leta upp mina olika små skyddslingar som är ute på egna äventyr....och efter att ha funnit dom...fånga in dom igen. Egentligen så har jag redan tröttnat....Idag var det  Jaramas lille son,Orador,som verkligen visade sig på styva linan. Samtidigt som jag tog hem Atena så fick även jarama och Orador följa med,tanken var att Atena och olivia skulle få sällskap. Detta passade Orador ganska så dåligt visade sig snabbt....under förmiddagen hade han tagit sig ut från sin nya hage 3 gånger...2 av dom befann han sig på vägen och stoppade bilar! Ingen av gångerna var han så väldigt sugen på att bli infångad.....VÄLDIGT mycket tålamod krävdes....Orador är nämligen en oslagbar mästare i "du kan inte ta mig" leken!! Att man försökte att övertala honom med hjälp av sin mamma hjälper inte alls! Detta är en självständig lite krabat....

På eftermiddagen skulle Jarama en stund till ridbanan för lite jobb,och för säkerhets skull stängde jag in Orador i en box. Brevid stod Atena och Olivia..,så att den lille krabaten inte skulle känna sig ensam. Efter 20 min var jag tillbaka med Jarama,men då var Oradors box tom! Dörren stängd,men boxen tom! Det var bara att ge sig ut och leta...med en orolig mamma! Vi fann honom nere på stora betet,där han glatt lekte med sina kompisar,hel och fin och på ett strålande humör! Leken fortsatte med mig..."du kan inte ta mig"....  SUCK!!                               Varken boxen,Orador eller staketet var det minsta sönder... Jag har fått en liten Houdini bland mina skyddslingar.....och som sagt,jag har redan tröttnat!

  Ikväll har den lilla gossen iallafall sovit och varit där han skulle! Var väl trött efter dagens äventyr!

Av Marie Anderberg - 2 september 2010 21:17

Igår försvann 3 av mina lamm och inte kunde vi finna dom...igår kväll fick jag telefon om att det varit synliga på en åker,men att ut och börja leta i mörkret kändes inte så frestande. I stället så började vi dagen med ny bä jakt. Jag och Klara tog oss ut i åkern där dom varit synliga och började att leta spår som små indianer...ganska så spännande! Och som dom "proffsen" vi är så började vi att spåra dom små rymlingarna. Till vår stora förvåning gick spåren målmedvetet hemåt,och rakt in i hagen som dom ursprungligen rymt ifrån....och visst,där låg dom..i godan ro,precis som om dom aldrig varit borta! Sickna små clowner!

Atena och hennes föl Olivia har nu fått komma hem från betet och skallfå stå på box ett tag. Orsaken är att Atena har ont av dom små svidknotten,ja ont av dom har väl alla levande varelser,men Atena kliar sig så mycket att hela hennes fina man är borta. Inte så speciellt trevligt för henne och med tanke på dom små knotten svärmar just nu och är många (!) så tog jag beslutet att låta henne få vara hemma och komma ut lite på dagtid bara. Olivia,hennes föl tyckte väl att iden var så där,men får ställa upp för sin mamma.

  Två förtjusande flickor är det...,både Atena och Olivia!

Ida,Joyita,Atena,Jarama och Grålla har varit på jobb i dag som ridhästar och alla skötte sig fint! Lite pyssel med fölen har det oxå hunnits med,jäklar vad dom växer! Det är ett gäng med "stora grabbar" vi har nu!

Av Marie Anderberg - 1 september 2010 20:27

I morse var det en tur till veterinär kliniken med Humla. Hon har skadat en klo,haft hemskt ont och nu skulle den opereras bort. Inget stort ingrepp,men den lilla stackaren mådde inget vidare efter narkosen och har tillbringat resten av dagen i min säng,slokörad och med stort bandage om tassen. Min förkylning har hållt mig i ett järngrepp,så jag fick lägga mig och vila jag med. Där låg vi och var lite bedrövliga tillsammans...Skönt med sällskap tyckte vi då båda två...  

Och sen var det ut på jakt efter 3 rymlingar som jag är väldigt missbelåten med....Några stora lamm som är lite nyfikna på omvärlden,tagit sig igenom staketet och var puts väck jätte mycket borta! Och borta är dom...har inte funnit dom än...jäkla små äventyrare! Men vänta bara....när jag får tag i dom,då blir det special staket för det gänget! Det känns som om att har man problem med att finna på något att göra,då skall man absolut skaffa sig ett gäng med bäer...,dom vet att hålla en aktiverad!

Igår var det Buddas tur att visa sig från den bästa sidan för en kund som kika på våra saluhästar. Och att visa sig från bästa sidan är han minsann bra på...en riktig charmör är vad han är! Budda spetsade sina öron och frågade den nya ryttaren gång på gång,"vad ska vi göra nu" ,"menade du så här?". En härlig 3-åring som det är väldigt skojigt att jobba med!

  Budda är ju en korsning mellan PRE/Welsh cob och är lite grövre i kroppsbyggnaden än dom flesta andra hästarna här,men är lika känslig och arbetsvillig som en PRE. Han kommer att bli någons allra bästa vän! Fortfarande går han under smeknamnet "hippi hästen"....detta på grund av allt hans hår,massor med man och pannlugg och sen hela hans utstrålning av"Love,Peace and Understanding". En cool kille!

Ovido - Quiz & Flashcards