Direktlänk till inlägg 9 november 2010

Lastnings träning!

Av Marie Anderberg - 9 november 2010 20:39

Nu jäklar så är det kallt...idag har det varit iskallt i vinden..och stenhårt i backen. Trist! Det enda man kan göra nu med ridningen är att ut och skritta,men det är det i mitt tycke alldeles för kallt för,så med andra ord ingen ridning idag iheller. Men det är klart,massor finns det att göra ändå,bara till att bylta på sig varma kläder och sätta fart. I morse blev det en trevlig lite promenad med Ocaso och Otono,vilket jag tror var ganska så uppskattat! Det var två nyfikna föl som mer än gärna ville kolla på stora vida världen tillsammans med mig och Klara. På eftermiddagen kom jag på iden att presentera vad en häst transport är för något för dessa unga pojkar,och efter lite kikande och snusande så traskade båda två snällt både ut och in i den "märkliga lådan". I rena farten så tog vi Grållan oxå och tänkte låta henne ta sig en titt på transporten. Mig veterligen har hon aldrig varit ute och åkt i något liknande,från Spanien kom hon i en stor hästbuss,och eftersom hon haft föl om somrarna så har hon inte tillhört gänget som reser till och från bete. Jag vet inte om Grållan insåg att "lådan" var en tillflykt från den iskalla vinden,iallafall så stegade hon med bestämda steg rakt in och och såg ypperligt förnöjd ut med sitt nya "hus". Försiktigt ryggade vi ut henne,men Grålla gilla sitt nya ställe och traskade in igen med ännu mer bestämda steg! Summan av kardemumman var att "lastträningen" gick över all förväntan och alla tre fattade poängen med det hela. Fina hästarna! Nu ikväll så har det börjat att snöa. Vi får väl se hur mycket det blir av det,kanske så mycket att det går att rida på snöunderlag i morgon?

Några som var klart förvirrade över snön som yrde runt i vinden ikväll var Piggan och Doris,som båda två såg mycket fundersamma ut. Jag hörde att Piggan "muttrade" rejält när hon lämnade sitt halmade hus för att gå på toa (ja,grisar är väldigt renliga och mycket noggranna med sina toaletter,och går runt och muttrar och pratar gör dom väldigt mycket). Kanske det börjar bli dags att ta in dom två damerna på riktigt...vi får se vad dom tycker om snön imorgon.

  Otono,en av pojkarna som nu håller på att bli både stor och väluppfostrad!

  Och Ocaso,som oxå håller på att förvandlas till en stor gosse! Numera allra bästa vännen till Otono! Tillsammans så klarar dom allting!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tudde

10 november 2010 10:04

Söta e dom.....
en lite korkad fråga hur stora e dina fölingar nu
min monsterbebis e 6 mån på onsdag och han e större än sin mamma....
e detta normalt????????
dina blir ju stora till slut men hur höga e de vid 6 mån ålder?????

Marie Anderberg

10 november 2010 11:48

Hej Tudde!
Ja,mina fölisar är INTE större än sina mammor vid 6-månaders ålder! Du har verkligen fått en "monster bebis"!!! Eller är det bara en korsning med en liten mamma och en stor pappa kanske??
Vet inte exakt hur stora fölen är nu...har inte mätt dom...men det känns inte som några "monster" iallafall!
Stor kram,kommer snart och beundrar ditt föl!
Marie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se