Direktlänk till inlägg 12 januari 2011

Stackars Milano....

Av Marie Anderberg - 12 januari 2011 18:24

I går blev det milt,mildare än vad som var så där väldigt bra! Flera plusgrader ute och vår gårdsplan som precis var röjd från snö förvandlades bara på ett par timmar till en utmärkt skridskobana med blank fin is! Jippi,då är det spännande att transportera hingstarna till och från hagarna....jag slet i mitt hår av förtvivlan,det är bland det värsta jag vet att behöva leka Bambi på isen och i släptåg ha med mig en häst som väger 500 kg. Leal är den enda som klarar sig bra nu,med 4 isbroddar per sko,men i och för sig är det inte så skoj att gå med honom heller...,han har supergrepp och jag kasar rundor. Detta kunde jag varit utan,där fick jag så att jag teg när jag önska att det inte var så kallt...!

Idag på morgonen när jag inspekterade lösdriften så fann jag Milano liggande i ligghallen,och hon hade lagt sig så dumt att hon kilat upp sig till mitt pelaren som står mitt i ligghallen.Brevid henne och "vaktade " stod hennes bästis Molly. Hur hon än försökte så kom hon sig inte upp,och runt henne var det massor med uppsaparkad halm så det hade nog varit många försök...Stackars lilla hästen såg helt förskrämd ut! Det dumma var att hade hon bara rullat sig och landat på andra sidan så hade hon klarat av att resa sig hur lätt som helst,men det förstod inte lilla fröken. Jag prövade att hjälpa henne,men hon var alltför tung,hur mycket jag än drog så fick jag inte henne i en bättre position.

Och som vanligt när jag är bak hos hästarna så började det att samla på sig andra nyfikna hästar som med stora ögon studerade mina olika försök. Till slut fick jag helt enkelt ge upp och ringa efter förstärkning,Morten kom med lite mer muskler och med gemensamma krafter fick vi vält över Milano till andra sidan och vips så var hon på benen. Lite skakig var hon allt,och väldigt törstig,men annars helt oskadd av det lilla äventyret. Den som mådde sämst var nog min rygg....

  Fina Milano i somras,en halv syster till Leal.

 
ANNONS
 
Ingen bild

monic

13 januari 2011 11:15

Skridskobana har vi haft i flera veckor nu i Lomma, lägg därtill ett tunnt lager med vatten ovanpå blankisen -då får vi optimal halka OCH ett väldigt vått underlag vid oönskad markkontakt! Måste också klaga över den numera konstanta träningsverken jag får i rumpan av min nya oönskade "gångteknik". Men men -våren er ju nära nu eller hur?
Hälsn Monica

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se