Direktlänk till inlägg 14 februari 2011

Ett grönt monster tog över gården..!

Av Marie Anderberg - 14 februari 2011 16:30

Behagligare temperaturer idag och jag kände mig "back in buisness". Sadlade och red Leal tidigt i förmiddags,ett rejält jobb på ridbanan var precis vad den herren behövde. Han är så full med energi nu att det knappt inte är sant och man får rida honom med en hel del "fingertopps känsla". Håller man tillbaka för mycket av energin så går han bara i luften istället men samtidigt så får han INTE lov att bara rusa runt den första kvarten utan att lyssna.

Lucifer var nästa häst på listan och när vi lämnade gården så var det ganska så rörigt,lastbilar skulle flyttas,en gigantisk skogmaskin stod och brummade men Lucifer lyfte inte ett ögonbryn,det skall en del till för att imponera på honom. Pigg som bara sjutton nere på ridbanan,han påminner mig en hel del om ett lokomotiv som bara ångar på...med ett halvtaskigt broms system! Så vi tränade halvhalter,halvhalter och så lite halvhalter. Lyssna och vänta..,lyssna och vänta. Det gick väldigt bra i slutet iallafall...Nöjda skrittade vi upp backen mot vår gårdsplan när Lucifer bokstavligt talat sätter sig på rumpan av förskräckelse (ja,bakdelen bara försvann under mig!). Ett gigantiskt grönt monster har invaderat vår gård. Stackars Lucifer som i vanliga fall ser sig själv som universums härskare hade mött sin överman! Det skall sägas att han väldigt modig som inte vände 180 grader och flydde,men han blev sittande,som en staty med bultande hjärta! Det var inte mycket annat att göra än att kliva av och så stod vi där,ganska länge,och bara förfasade oss. Till slut bestämde sig Lucifer för att ta en närmare kik på det här,men detta smygandens bakom min rygg.-Gå du först,sa han lite diskret,så kommer jag efter...och anfaller det så tar du hand om den. Vi kikade på monstret,men ett säkerhets avstånd på 2 meter,det var Lucifer noga med att hålla...Stackars lilla hästen! Det är aldrig skoj att möta sin överman! Det gröna monstret var förresten den största av Mortens skogmaskiner,parkerad mitt på gårdsplan och överdragen med 2 jättelika gröna presseningar som rörde sig i vinden. Varför presseningar? Inte en aning!

 

Lucifer,som till slut mötte sin överman! En häst jag är väldigt fascinerad av!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulla

15 februari 2011 09:27

Gröna monster ÄR farliga! Måste säga att det var väldigt, väldigt modigt av honom att inte vända och sticka, verkar vara en trygg häst:-)!

 
Maria

Maria

17 februari 2011 12:56

Min första tanke är att tänk så TRYGG han måste vara med dig! Han lär ju verkligen se dig som sin ledare och känna stort förtroende för dig! Så härligt att läsa om en vettig människa som har en trygg och stabil relation till hästen och hästen känner samma sak gentemot dig.

Har inte hunnit läsa så mycket här än... Får man fråga var i Norge som du bor - på ett ungefär..? Min dröm är att flytta till Norge en dag med all storslagen fjällvärld och fjordar!

*varm kram* - och en puss på mulen till hjälten!

http://quovadis.bloggplatsen.se

Marie Anderberg

17 februari 2011 17:34

Hej!
Ja Lucifer är en stor personlighet som antingen får mig att svära eller jubla! Nu för tiden är det mest jubel,men under den mest jobbiga puberteten så hade vi många diskussioner! Lucifer ansåg nog att skulle jag vara ledare över HONOM så var det bara upp till bevis. Men det blev bra!
Jag bor utanför Kongsberg,ca 10 mil från Oslo. Otroligt vackert här,men väldigt tuffa vintrar,iallfall om man man har hand om så mycket djur som jag! Men snart är det vår...
En varm kram tillbaka Maria

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se