Direktlänk till inlägg 14 mars 2011

Väntar och väntar...

Av Marie Anderberg - 14 mars 2011 21:13

Tror nog att jag tillhör den här typen av människa som alltid väntar...på något...som till slut dyker upp och då börjar jag omedelbart att vänta igen...och väntar. Det kan väl inte bara vara jag som är sådan? Just nu är det våren...jag väntar....kommer väl till slut får jag hoppas!

Det blev en tuff start på dagen,med den sista stora arbets insatsen med bä djuren. Vaccinering idag...och samma visa som innan...alla skall infångas,sprutas och färgmärkas. Vissa av dom ville INTE ha sin spruta och gode gud vad dom högdräktiga mammorna är tunga nu. Det var länge sedan jag var så trött och svettig. Min lilla "hobby" är minsann inte till att leka med! Men nu är det färdigt,bara att börja och VÄNTA på lammen! Då blir jag mild igen,små fina lätta lamm. Sååååå hanterbara!


Flera plusgrader ute och jag bestämde mig för att isen på ridbanan var så pass mjuk att broddarna skulle få fint fäste. Leal blev försöks kanin och det funkade helt ok. Jag var nog bara lite tröttare än vad jag skulle varit i utgångsläget. Pigg som sjutton var han men gammal och förståndig nog till att inte sprätta iväg hur som helst på isen. Lucifer fick också  jobba en stund,dock bara i skritt. Skyllde på isen...men får väl erkänna att varenda liten muskel i min kropp gjorde sig påmind om sin existens. HM! Faran för träningsvärk imorgon är nog överhängande!


I helgen har jag varit engagerad i det lilla huligan gänget med små pojkar. Inte dom minsta men gänget som blir 2 år till sommaren. Plus Helge då förstås. Ett jäkla trevligt litet gäng har det blivit! Fina att hålla på med och med små lustiga personligheter som fått mig att dra på smilbanden mer än en gång. Novato,Nebrijano och hispano araberna Nino och Nexico. Och så Helge förstås! Jag gillar dom skarpt! Det skall bli ett himla kul gäng att börja utbilda till ridhästar,men det är klart,får VÄNTA med det ett bra tag till.

Om det är någon som undrar hur det går med Helge,så har han faktiskt varit I sin hage efter chocken med ström i grind handtaget. Däremot så har han en ny hobby! Alla sin kamraters grimmor har han lärt sig att plocka av. Systematiskt,en efter en. Har redan tröttnat på att leta efter grimmor i snön,så jag tar själv av dom nu. VÄNTAR på att Helge skall komma på en ny aktivitet att roa sig med. Han är speciell han....

 

Nexico med Nino i bakgrunden. Tillhör det super trevliga grabb gänget!

 
ANNONS
 
Maria

Maria

15 mars 2011 09:46

Jag tror att Helge är superintelligent och har tråkigt där i hagen ;) Så när han inte längre kan "hjärngympa" sig ut ur hagen, så kommer han på något att göra I hagen! Och då råkade det bli att plocka av alla grimmor... Undrar vad han kommer hitta på härnäst nu när DU tar av dem..!

Måste bara säga att jag blir alldeles trollbunden av bilden. Underbara vackra hästar - och vilken bakgrund!! Så fint!

STOR KRAM!

http://quovadis.bloggplatsen.se

Marie Anderberg

15 mars 2011 10:58

Är helt enig med dig...Helge är smart och påhittig! Livet tillsammans med honom kommer ALDRIG att bli tråkigt! Som sagt,just nu väntar jag bara på nästa smarta drag från den lilla söta hästen...som att spela schack!
Kram tillbaka

 
Ingen bild

Monica

15 mars 2011 11:55

Hej Marie
Håller helt med angående det där med att alltid behöva vänta på allting!
Men den mest irriterande väntan måste väl ändå vara -ATT VÄNTA PÅ HANTVERKARE som aldrig kommer i tid, inte ens rätt dag och ibland inte ens rätt vecka, eller månad osv osv
Eller är dom änglar i Norge som kommer precis på avtalad tid?
Hälsn Monica

Marie Anderberg

15 mars 2011 18:29

Hej!
Jag tror att hantverkarna är förhållandevis snabba i Sverige jämfört med Norge! Eller vad säger du om denna; Lämnade in bilen jag använder här på verkstad i Oktober...skulle ta "någon vecka ungefär" att fixa....fick tillbaka den för 2 veckor sedan!!!!! Ursäkten var "väntan på en reservdel". Hallå,det var en bil,ingen rymdraket! Då kan du förstå retsen själv...jag passar på så sätt väl in här. Jag väntar....
kram Marie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se