Direktlänk till inlägg 18 juli 2011

Leal på nytt jobb!

Av Marie Anderberg - 18 juli 2011 19:48

Detta är nog i särklass den regnigaste sommaren som jag kan minnas. Varenda jäkla dag så regnar det...mer eller mindre. Lerigare och blötare blir det precis överallt....hade det inte varit för att hästarna just nu jämt över fungerar väldigt,väldigt bra så hade jag varit mycket nära en djup depression! Jäkla väder är det enda jag kan säga! Blöt blir man,många gånger varje dag! I ett desperat försök att finna sommar och sol har vi nu bokat en ny vecka på mitt älskade rid center i Portugal,tror att det behövs på alla plan!

Vad händer här då? Tja,en massa varje dag...i vanlig ordning! Det mesta dock väldigt positivt! Texas är nu såld och har fått en ny förnöjd ägare i Inger! Kan bara gratulera till en riktigt bra häst! Till min glädje stannar han dock kvar hos oss Oktober ut,både i syfte att utbildas och samkörning av ny häst/ryttare. En bra lösning för alla parter!


Fina,fina Texas!

Föl och unghästar växer så att det knakar och dom små fölen är inte riktigt sååå små längre. Min personliga favorit är nog Piaff,en liten kille som har det mesta jag kan önska mig!

    Ett härligt uttryck,personlighet och rörelser som tar andan ur en! Bådar gott inför framtiden!

Lille Piaffs halvbror (samma mamma) Leal har nu fått ett nytt jobb på gården! Han har blivit introducerad som kofösar (!!!!) häst! Min fina hingst som jag rider dressyr på! Ja,mycket skall man vara med om....men Leal verkade att stortrivas med sitt nya jobb! Helt orädd banade han sig väg inne i ko flocken tillsammans med Morten. Hm,ja,måste påpeka att det inte är jag som är ryttaren vid dessa aktiviteter! Inte ens den jättelika tjuren imponerade det minsta på Leal,det såg ut som om detta var något han hade gjort i hela sitt liv.

Så här såg det ut...en hingst med spetsade öron tog sig an hela koflocken (i dagens läge är dom väl ca 45 djur). Jag trodde knappt mina ögon!

Morten och Leal cruisade nonchalant rundor....jag tror att korna var bekymrade över Leal än vad han var över dom!

Inte ens den fullvuxna tjuren fick Leal till att tveka en sekund!

Och den tjuren är gigantisk....som en koloss på 4 ben! Kan berätta att jag har stoooor respekt för den!

En som var väääldigt förnöjd med hingstens insats var Morten! Bara lovord där! Tror nog att dom två hade det väldigt kul ihop!

Eller rättare sagt,jag tror inte....jag vet! All ära till dressyr arbete...men att dundra fram i galopp över gräs ängar i jakt på kossor,det var Leals grej (och Mortens oxå för den delen)! Ja,ja,varierat arbete är ju bra heter det visst!            

 
 
Ingen bild

Mona

23 juli 2011 21:43

Vilka fantastiska bilder på den vackraste kofösar häst jag då sett! :-) Dom såg då väldigt förnöjda ut både ryttaren och Leal.

 
Maria

Maria

31 juli 2011 21:41

Så vacker han är! Verkligen!
Gissar att han såg det som ett tillfälle att visa upp sig på annat sätt än dressyr... Några muer är ju inget att bry sig så mycket över! ;)
..är något till avis över att det inte är jag som sitter på hästryggen på sista bilden..!! GUUUUD VAD HÄRLIIIIGT!!!

http://quovadis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Ovido - Quiz & Flashcards