Direktlänk till inlägg 4 september 2011

Hemma igen!

Av Marie Anderberg - 4 september 2011 20:26

Jaha,efter ännu en helt underbar vecka i Portugal så var man hemma igen....alltid skönt att komma hem och se så allt står bra till med alla här. Med åren så har jag verkligen försökt att lära mig att koppla av allt här hemma när jag är borta....lita på att andra fixar det som skall fixas...och visst,jag har blivit bättre på det med tiden...fast lite bekymrad är man ändå...!

Iallafall så var läget under kontroll...några bädjur som varit på rymmen var väl det värsta som hade inträffat annars var det mesta som vanligt. Definitivt vädret....som bjöd på regn redan i Oslo igår kväll när flyget landade...och hela dagen idag! SUCK!

Jag och Ancha gjorde ett tappert försök att visa några saluhästar idag för en kund....men hur lätt är det när regnet bara sprutar ner från himlen och ridbanan håller på att sköljas bort i vatten massorna? Jag blir så trött på detta förbaskade vädret! Att det inte kan sluta att regna?

Från att ha haft stora ridplaner idag,full av ny inspiration,så regnade allt bort....får ta nya tag imorgon...då jäklar!

Nu var det även så illa att vi tyvärr hade regn i Portugal också.....dock lite sol ibland och så den lilla detaljen RIDHUS! Det hjälper när vädrets makter inte vill som jag vill.....ojoj vad jag önskar mig ett här och NU!

Som vanligt var det en väldigt nyttig träningsvecka och med hjälp av Heather och hästarna som jag red där har jag förhoppningsvis fått med mig bra saker hem att jobba vidare med här. Veckan bjöd på 4 olika hästar och för mig 2 helt nya bekantskaper.

Den första hette Zahara....och jäklar vilken häst! Jag blev förälskad redan efter de första 10 minuterna.

Mjuk som en gummiboll och elastisk som ett gummiband! En häst som ger en "den där" känslan.

Måste säga att jag trivdes som fisken i vattnet på henne!

I galopparbetet hade man känslan av att fröken helt enkelt bara "satte sig på rumpan". En fantastiskt fin ridhäst!

Men även en dam som var väldigt vaken och lite "diva"-aktig.  

Nästa nya häst för mig var Sapateira. En fröken som skulle ridas ganska så mycket tvärt emot det mesta jag är van att sitta på. En väldigt nyttig och intressant häst som verkligen fick mig till att tänka till. Väldigt nyttigt!

Och med Heathers goda vägledning så fick vi det till mer och mer under veckan som gick.

  I slutet av veckan hade jag blivit riktigt kär i henne med!

En väldigt nyttig upplevelse!

Sist men inte minst...Ucifer! Denna helt underbara hingst....! Där känner jag mig hemma...lätt,bekvämt,energiskt....en njutning att få arbeta tillsammans med honom igen! Kommer att sakna honom fram tills nästa besök!          

 
 
Maria

Maria

6 september 2011 20:42

Jag vet inte om det är normalt, men jag dreglar över hela datorn när jag ser bilderna!!! Som vanligt ser det så underbart och härligt ut! Önskar att jag en dag kunde rida så fina och utbildade hästar.
Till sist måste jag bara säga att Ucifer ser helt gudomlig ut!
KRAAAM!

http://quovadis.bloggplatsen.se

Marie Anderberg

6 september 2011 20:46

klart att du också kan rida så fina hästar! Och jag håller helt med dig om att Ucifer är fin...helt underbart fin!
Stor kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Ovido - Quiz & Flashcards