Direktlänk till inlägg 17 oktober 2011

Vinter förberedelser....suck!

Av Marie Anderberg - 17 oktober 2011 16:43

Måndag igen...man kan verkligen undra var i hela fridens namn dagar och veckor tar vägen...inte är dom kvar här iallafall!

I vanlig ordning så är tempot högt och alltfler förberedelser görs inför den kommande vintern...den är på väg,det är iallafall en sak som är säker! Flera förmiddagar nu så har ridbanan varit frusen och stenhård,alltså bara ridning på eftermiddagrna...som i sin tur blir allt kortare...suck och dubbelsuck! Men än så fungerar det,inte riktigt vintermodus än!

1-års pojkarna har nu börjat att få komma in i stallet på nätterna..en ny rutin för ungdomarna och det brukar ta någon veckas tid innan alla vet vad det hela går ut på. Största katastrofen än så länge vad när Orador lyckades med konststycket att få ut sitt huvud genom foderluckan.....nå vatten kranen....och satt på vattnet! Ganska så blött i stallet den morgonen!

En av 1-åringarna lämnade oss i helgen,Helge har rest till sin nya ägare som han enligt rapporter har kopplat på hela sin charm mot! Gratulerar Sölvi till en ny stor personlighet i sitt stall! Det skall bli spännande att höra om hans vidare äventyr här i livet!

Även Lucifer kommer att lämna oss inom kort,kontrakt blev skrivet i helgen och även den unga pojken har nu en ny ägare. Gratulerar Line till en super fin talang! Dom som har följt min blogg vet säkert att jag har ett gott öga till den hästen! men fastän det är ett litet gäng som har lämnat oss så finns det många fina hästar kvar här som vi jobbar vidare tillsammans med. Geppeto fick bli "söndags hästen",helt enkelt för att jag har haft för dåligt med tid i dagarna innan. Det var en ung hingst med massor av energi som kom ner på ridbanan igår...men trots det så höll han sig någorlunda i skinnet och nöjde sig med några stycken bocksprång! Får väl tillägga att både traven och galoppen var lite "luftigare" än vanligt...men herregud...energin måste ju ta vägen någonstans....eller hur?

Idag var det Leals tur...och han fick mig till att sitta med det där saliga leendet igen....fick några "halleluja" ögonblick med en Leal som blir lite starkare och orkar lite mer för varje vecka som går! Han är såååå fin nu att det är en ren fröjd att rida! Jäkla skit att vintern är i antågande!

En dam som oxå gör fina (dock lite enklare) arbeten är Joyita. Här med Ancha på ryggen. 

Hon skall få lite "special" behandling i vinter och är oxå en häst som skall få stå på stall. Kiroprakter är beställd till henne och jag är helt övertygad om att det är en häst som kan komma en bra bit på vägen...gillar henne skarpt,det måste jag erkänna!    

 
ANNONS
 
Maria

Maria

19 oktober 2011 01:22

m-m-m-m-men.... helge.. han som ser ut som en älg och är utbrytarkung...? lille bubben.. måste bli tomt efter honom...
kram

http://quovadis.bloggplatsen.se

Marie Anderberg

19 oktober 2011 08:06

Ja,Helge är en stor personlighet men han har fått en alldeles egen tant nu och ett helt supert hem så det blir bra!
Kram tillbaka

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se