Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011

Energiska hästar.....!

Av Marie Anderberg - 18 oktober 2011 18:11

Plusgrader och regn i natt vilket betydde en ridbana som var mjuk och fin i morse...om än så något blöt. Jaja,det finns alltid något att gnälla om...men det fungerade utmärkt att rida iallafall och i dessa tider är det bara till att vara glad över det! Jag måste erkänna att jag får lite panik känslor...här är en liten hög med hästar som absolut skulle fortsättas att jobbas med...dom är fint igång och det känns som om jag verkligen skulle vilja fortsätta på det arbetet som jag är igång med. Men så känner jag mig själv alltför väl....när det börjar att snöa och blir kallt på riktigt (än så länge så är det bara låtsas kallt) då är jag gnällig redan efter att ha arbetat med en häst....då ha 5 andra kvar....det kommer att fungera sååå dåligt....men jag är liksom inte redo för att det sjunger på sista versen redan! Skit också! Att 3-åringarna får vila hela vintern är helt ok....men här är ju andra! Jaja...jag får jobba på så länge det är möjligt!

Pigga och energiska har hästarna varit här idag...det måte jag då säga! Geppeto som var första man ut är som jag sagt innan ett energiknippe som bara inte riktigt vet var han skall ta vägen ibland....och så vet han nu att jag blir sur när han busar. Idag så var han faktiskt väldigt duktig.....inte uppe i luften en enda gång.....men då går det framåt istället....så att det susar om det! Vi travade över lite bommar idag och det tycker han är väldigt intressant!

HAn tog i som om det var bommar en halv meter upp i luften....fina pojken.

Skojigt hade han iallafall! Bra!

Till och med galopp arbetet var koncentrerat....inte ett enda skutt! Tack för det!

En annan som också var energisk så att det räckte och blev över var Ida....den lilla kanon kulan! Men hon är duktig....utmaningen med henne är att få damen till att arbeta...inte bara ta allt med fart,utan faktiskt vänta och lyssna. Och använda sig av dom där två bak benen också...inte bara frambenen.

Men det tar sig! Och utan tvekan så är det en väldigt häftig häst att rida!

Vi kommer allt bättre överens och ja,jag ser verkligen fram emot våra arbetspass!

I galoppen så hörs det att Ida kommer....en liten dam som får det till att låta som en elefanthjord i galopp!              

 
ANNONS
 
Ingen bild

monica

21 oktober 2011 09:04

Hej Marie
Jag såg på videon på Marocco....det där var en häst som kan bli en riktigt fin dressyrhäst
och bara 3 år...riden endast 6 veckor!
Hälsn Monica

Marie Anderberg

21 oktober 2011 09:32

Ja,är helt enig med dig! Han kommer att bli fin...ganska så ofärdig än så länge...men bara 3 år så det skall han vara! Kommer att bli en super trevlig 4-åring!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se