Direktlänk till inlägg 21 oktober 2011

Iskallt regn...

Av Marie Anderberg - 21 oktober 2011 16:12

Minusgrader på morgonen slog sedan om till ett par plusgrader och regn...inget vanligt regn....utan ett iskallt sådant! Mina fingrar bytade färg i en rasande hastighet....från vitt till rött och avslutades i lila. I samma takt försvann all form av känsel och dagen ute avslutades så fort det bara gick! En del blev gjort iallafall...byggt en ny hage för hingstarna och bytat ut den sämsta eltråden mot ny. Vet av erfarenhet att det är svårt att få strömmen att fungera under vintern i all snö så det gäller att förbereda vad man kan. Ingen ridning idag....men å andra sidan så var vi effektiva igår och hann med alla de äldre hästarna. 3-åringarna har nu definitvt och oåterkallerligt förklarats vintervila. Finns ingen anledning att sitta och tjata på dom nu....hela gänget har kommit så långt som jag vill i utbildningen och alla har jobbar väldigt bra. Så vila för dom!

Igår så reste vi iväg och lämnade Lucifer i sitt nya stall. En stencool Lucifer klev av häst transporten,kikade sig omkring och klev in i det nya stallet och ställde sig att äta lite hö. Precis som om det var det han gjort i hela sitt liv....att byta hem. Fina pojken! Lycka till Line!

Igår upptäckte jag att två av mina lamm hade en väldigt tråkig diarre....men påföljd att dom var mer än lovligt grisiga i ullen på hela bakdelen. Dom fick följa med hem för en rejäl tvättning. Alla som har hållt på med ull vet att det är inte helt lätt att våta ner den...men är den väl blöt...då är den väldigt blöt! KAllt var det ute och jag gillade inte iden att släppa ut dom två små med en så blöt inte värmande ull.....goda råd var dyra...till jag kom på iden med hårfön! Fungerade helt fantastiskt! Och lammen gillade det! Att bli blåst med varmluft till ullen var torr och fluffig var en populär grej! Ja,ja man får försöka vara påhittig så att alla har det så bra som möjligt!

 
ANNONS
 
Maria

Maria

22 oktober 2011 11:39

Jag brukar köra på att stanna vid kritvit när jag tappat känseln, men det är inget jag rekommenderar.. nästa steg då är ju typ amputering.... ;)

Duktiga Lucifer! Jag vet inte, men jag skulle ha sååå svårt att skiljas från dem. Men det är kanske på ett annat sätt när man jobbar med det - som att se sina barn bli vuxna och flytta hemifrån :)

Du, jag hade gett VAD SOM HELST för att få se dig tvätta de små bäorna! Sitta där med hårtorken... och se hur pälsen antingen bara bli fluffigare och fluffigare - eller tovar ihop sig till en fin ulltröja! ;)

http://quovadis.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

...

1 november 2011 07:56

Gud vad fint hästarna går!

Marie Anderberg

1 november 2011 08:38

Tack.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se