Direktlänk till inlägg 27 oktober 2011

Små kaotisk dag.....

Av Marie Anderberg - 27 oktober 2011 18:43

Idag var det sista dagen som Ancha jobbade här (eller nej,det är inte sanningen! Hon gör en comeback i November när jag tag ett par dagars ferie i Spanien) och planen var att vi kunde kanske ha en små mysig dag...med lite trevliga arbetsuppgifter. Men ack nej! Livet på landet...det lever sitt eget liv....så spelar det ingen roll vad man har planerat!

Små kaotiskt har det varit....och ganska så stressigt,blött och lerigt!

Det hela började egentligen redan igår kväll när Morten flyttade hem alla sina kor...ett jättegäng. Dessa kor har varken varit snälla eller tysta utan istället tillbringat större delen av tiden här hemma med att bröla....högt...och intensivt! Lösdrifts flocken har varit orolig i natt och när vi släppte ut 1-års hingstarna i morse så blev dom helt enkelt vettskrämda! Och stack...rätt igenom staketet! För att göra allt lite mer otrevligt så pyttsade det ner regn från himlen!

Efter mycket lock och pock fångades rymlingarna in...släpptes på nytt ut i sin hage...för att göra om bravaden att galoppera rätt igenom el staketet. Suck och dubbelsuck! Fånga dom på nytt...mycket lock och pock...släppa dom på nytt i sin hage och sedan stod jag och Ancha i regnet och vaktade staket...och pratade så lugnande vi kunde. Till slut så besinnade sig det unga gänget och började att äta sin frukost. TAck gode gud!

Efter det fick vi reda på varför korna var så hemskt upprörda....3 kalvar var kvar på betet....och skulle nu försöka att motas hemåt till sina upprörda mammor och tanter. Jag och Ancha ryckte ut på nytt...i ett "mission impossible" som utspelade sig på en lerig och vattensjuk äng! Lika mycket vatten och lera i skorna som utanpå efter bara en liten stund...och väldigt upprörda kalvar som inte hade lust att samarbeta alls! Till slut fick deras mammor hämtas och sedan hela gänget motas hemåt. Ganska leriga,trötta och blöta var vi då!

Nästa projekt var att få mina bäor in i sina vinterbostäder...egentligen det lättaste jobbet idag om sanningen skall fram. Ok,vid sorteringen (lamm för sig och mammor för sig) fick vi oss en ny blöt upplevelse....bäorna var täckta av väldigt blöööt ull.....och blöta blev igen! Ja,ja..livet på landet är inte alltid en dans på rosor...det vet vi allt om!

Ridit har vi också hunnit med...Geppeto,Athena och Ida har alla varit på jobb idag och det med den äran! Dagens prestation tror jag nog att det var jag som stod för....genom att helt frivilligt (!!!!) styra mot ett hinder på Idas rygg och faktiskt skutta över! Inte en gång..utan 2! Det var länge sedan något sådant inträffade,men ok,ganska så kul!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Klara

27 oktober 2011 20:31

Ojojoj! Lät som en rätt så tuff dag!! Tur att ní är två kämpar!! Härligt att du hoppade Ida, jag saknar henne! själv så har jag börjar skola om Ita till en hopp ponny !! Hon är nästan lika duktig som Ida.. jäklar vad hon satsar mot hindret, det gillar vi!! :D Massa kramar!

Marie Anderberg

27 oktober 2011 21:55

Kram tillbaka!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se