Direktlänk till inlägg 9 november 2011

Dagens bragdmedalj....

Av Marie Anderberg - 9 november 2011 18:05

JA,dagens bragdmedalj skall jag faktiskt gladeligen utdela till lilla Ida! Hon imponerade stort på mig idag! Ida är på många sätt en sensitiv dam....men idag visade hon verkligen att hon kan stå med alla fyra fötterna på jorden när det behövs!

Hon var första häst ut till arbete på ridbanan....samtidigt som jag och lilla kanonkulan anlände kom också några orangeklädda män med motoråg....skulle bara fälla några träd meddelade dom mig glatt. Jösses tänkte jag,kanske inte den bästa iden att sitta på känsliga lilla Ida då,men det var inte så frestande att gå hem igen iheller. "Vi provar" tänkte jag....blir det för jäkligt så är det väl bara att ge sig av härifrån. Sagt och gjort...jag började med mitt arbete och dom med sitt. Ida sneglade misstänksamt mer än en gång på mannen som hoppade runt bland träden som bara ligger några meter från ridbanan men började att jobba...mer och mer koncentrerat. Mitt i en öppna (versade) så small första trädet i backen med ett rejält brak...och Ida small rakt upp i luften....landade igen och fortasatte i sin öppna precis som ingenting hade hänt! Och så fortsatte det...vad vi höll på med när träden small i backen bara en lite bit ifrån oss så gjorde Ida ett luft hopp och fortsatte sedan med den påbörjade arbetsuppgiften...lugnt och koncentrerat! Lilla duktiga hästen! JAg satt och filosoferade för mig själv över hur mycket hon egentligen hade tålt i det läget......jag fick intrycket att man kunde smälla en bomb brevid henne...bara ett skutt...sedan "back in buisness"! Imponerad var jag!

Mest liv i luckan blev det efter avslutat arbetspass när hon fick långa tyglar och skulle skritta hem...då la hon märke till hur världen runt ridbanan hade förändrats....träden låg på backen istället för att stå upp!

Ida,som fått dagens bragdmedalj utdelad till sig!

Joyita har också varit på jobb idag medan herrarna Leal och Geppeto fick sig en välförtjänt vilodag. Själv fick jag med Tilda hjälp flyttat runt lite på mina bäer i syfte att skapa bättre grupper. Min ide om att ha lammen för sig och mammorna för sig har visat sig att fungera dåligt. Plus att mina båda avelsbockar Billy och Patrick väldigt dåligt håller sams nuförtiden. KAn ju förstå det,mitt uppe i betäcknings säsongen. Båda två vill ha ALLA flickor för sig själv...och mer än en gång har dom bråkat rejält! Hoppas att det nya systemet fungerar bättre eftersom det faktiskt var en hel del jobb med att skilja och sortera till nya grupper. 

När det jobbet var klart så var även min rygg färdig för dagen lät den meddela....HMHM! Är lite trött på den just nu...är det likadant imorgon så får det bli ett akutbesök hos kiropraktorn...det brukar kunna lugna den en aning! 

 
ANNONS
 
Ingen bild

monica

11 november 2011 10:57

Tänk så mycket tid och tanke man lägger ner på att få "flocken" att fungera. Den hästen ska inte stå i grannboxen till den..den hästen kan definitivt inte gå i samma hage som den...osv osv
Det är tydligen samma sak med fåren, kan undra om det är samma sak i en flock med kor? Kossan Maja kan inte gå ihop med kossan Gullan osv
Hälsn Monica
Hälsn Monica

Marie Anderberg

11 november 2011 11:47

Jäpp,det är nog det....för att få mest möjlig harmoni och minst möjlig bråk så är det lite tankebry med alla flockar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se