Direktlänk till inlägg 24 februari 2012

Is ute och swimmingpool inne...

Av Marie Anderberg - 24 februari 2012 17:37

Is så långt ögat kan nå...överallt utomhus. Denna gången försöker jag att inte klaga alltför mycket,det känns som om att våren är på gång med stormsteg! Termometern visar plusgrader varje dag och snön smälter....men blir till is varenda jäkla natt när det blir kallare igen. KAn vi bara hålla den här takten som det är just nu så tar snön slut....och isen försvinner. JAg biter ihop och kasar vidare på isen så länge.....våren är rätt runt hörnan!

Förra årets regniga sommar förföljer oss fortfarande. Grovfodret håller inte samma höga kvalitet som det brukar att göra och fastän att lösdrifts gänget har fri tillgång på mat så är det ett bra gäng av unghästarna som börjat att tappa i vikt. Faktiskt så är det första året som jag har fått tilläggs fodra så många hästar med kraft foder som jag gör just nu.

Odessa tillhör en av de hästarna som kommer in på box dagligen för att äta sin ranson av kraft foder...och idag lyckades den lilla hästen med konst stycket att ordna en swimmingpool i lilla stallet. Mindre lustigt tyckte jag...och Odessa delade helt min mening med det. I lilla stallet har vi lyxen med vatten koppar...smidigt ibland...och uppenbarligen en katastrof ibland. Odessa hade lyckats att kila fast en av sina morötter (som borde legat i krubban och blivit upp äten där) i vattenkoppen. Precis på den lilla manicken som gör att vattnet rinner. Och vattnet rann...det skall gudarna veta! När jag kom för att släppa ut lilla fröken igen så fann jag unghästen klistrad som ett frimärke på väggen med stora skrämda ögon....och minst en dm med vatten i hela boxen! Vilket jäkla jobb det blev att få bort allt vattnet sen...suck! JAg trodde att jag skulle vara smart och hivade in massvis med flis....suger till sig allt vattnet var min tanke. Men det är begränsat vilken vattenmängd flis suger.....har sett det nu! Och väldigt blöt flis väger väldigt mycket....vet det också nu! HAde varit lättare att sanera vatten utan flis....man lär så länge man lever! Tröstar mig med att iallafall en box blev grundligt tvättad och rengjord...och det redan i februari! Är ute i god tid i år med grov rengöringen i stallet!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria

25 februari 2012 23:49

Man ska ju börja tidigt! ;)
Kram på dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se