Direktlänk till inlägg 4 mars 2012

Skoj på landet....

Av Marie Anderberg - 4 mars 2012 17:40

För att vara en söndag så har det onekligen varit hektiskt här idag. Som en god avslutning på en hektisk vecka! HAr det inte varit det ena så har det definitivt varit det andra....jag har joggat rundor och försökt att vara på minst två ställen samtidigt....och mer än en gång tänkt att "herregud,detta skall vara den lugna perioden här hos oss"!

Nu är det iallafall definitivt slut på den "lugna perioden" då årets lammnings säsomg satte igång i natt. Med mig lyckligt ovetande och sovande i min säng...mindre lyckat. Härmed startar dom officiella natt vaken! Trillingar blev det i natt....med ett icke helt lyckligt slut. Tyvärr....i vanlig ordning gnisslar jag tänder när det blir så här. I morse var det kaos i bä land...ett stort fint lamm hade typ 10 stycken mammor som alla ville ha den lille....och den hade inte en susning om vilken av alla dessa mammor som hade maten! Ett annat stort fint lamm hade lyckats att köra fast sig själv i en foder automat och klämts till döds (suck och dubbelsuck!!!) och ett tredje litet mini lamm låg utmattad för sig själv. Den provade jag att ta in och ge råmjölk och uppvärmning med en ivrig Humla som assistent. Tyvärr dog den under eftermiddagen....suck och dubbelsuck! Starten på lammningen har alltså varit sådär....

Men för att bringa lite mer ordning i hela systemet tog jag Anton till hjälp och började med omflyttningar av de blivande mammorna...nu får det vara slut på kaoset! Det mesta gick bra....tills en förbaskad grind gav vika och ett stort gäng med bäor for ut som raketer till hästarnas lösdrifts system. Snacka om att detta blev "dagens happening" bland unghästarna! Svansar i vädret,vidgade näsborrar och full galopp....med 25 vettskrämda bäor som spred sig åt alla håll och kanter. Ibland är jag osäker på om jag skall skratta eller gråta....eller kanske bara gå in och dricka kaffe i hopp om att allt lugnar sig...! Nu var det inte det jag gjorde.....ptroooade på hästarna...lockade på bäorna....och med hjälp av en stor portion tålamod och en väldigt duktig Anton blev det till slut 2 flockar...en med hästar...och en med bäor. Jösses,mycket kan man säkert säga om livet på landet som djurskötare...men det är ALDRIG någonsin långtråkigt...det skall gudarna veta!

 
ANNONS
 
Maria

Maria

6 mars 2012 21:28

Ajajaj... stackars dig! Blir det att springa och titta till de små blivande mammorna hela nätterna..?
Stor varm tröstekram

http://quovadis

Marie Anderberg

7 mars 2012 07:38

Japp,nu är det mycket att stå i....men jag har god hjälp av Humlan...som är den mest trogna lilla Nannyn som finns. Alltid redo att bistå en mamma med en nyfödd. Slitsamt men härliga tider trots allt!
Stor kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se