Direktlänk till inlägg 14 mars 2012

Våren är här!!!

Av Marie Anderberg - 14 mars 2012 19:58

Japp,det är vår! Iallfall vääääldigt vårlikt! Fåglarna kvittrar...solen lyser och termometern visar på många plusgrader! Vinter jackan har åkt av mig...vinterpälsen har börjat att lämna hästarna...isen är borta och leran är definitivt här! Minns tider när jag var hjärtligt trött på den leran men nu är den onekligen välkommen! "Det är för tidigt,kommer bakslag på det här" envisas Morten med att säga. JAg vägrar att tro honom...det ÄR vår!

Det mesta vårlika av allt är väl att lamningen är i full gång...och som vanligt med den följer väldiga upp turer och nerturer. Det mest tragiska var när en nybliven mamma bäa hastigt insjuknade och trots en stor hjälp insats av veterinär dog plus en av hennes tvillingar. Den andra tvillingen har nu fått flytta in till mig och Humlan,denna fantanstiska lilla Nanny som tar sig av alla babys,vilket djurslag det än månde vara. "Bönan" har den lille blivit döpt till och trots att han har haft en tuff start på sitt korta liv så blir han lite piggare och mer välmående för varje dag. Hoppar och skuttar i hälarna på Humlan som tålmodigt pysslar om sin lilla bäa!

 

Humlan med sin baby "Bönan".

 

En riktig liten sötnos är han och har gjort sig väl hemma stadd i vårt kök. Jaja...jag känner så väl igen det där...i detta kök har det bott allt från baby grisar till sjuka kattungar. Och lamm då förstås! Familjen suckar....men både jag och Humlan trivs! 

På häst fronten ser det oxå betydligt ljusare ut nu när vintern har släppt taget! Ridbanan är i fullt brukbart skick och vädret bara precis inbjuder till att komma igång att jobba med lite hästar. Gudarna skall veta att här är några stycken att välja på! Joyita,Athena och Leal har varit dom som jag börjat med. Athena var första gången i dag...och du milde himmel vad den lilla damen hade energi! Inte vet jag var Turbo knappen sitter någonstans men tydligt var att jag råkade komma åt att trycka på den....Athena var verkligen på G! Som tur är så tar orken slut ganska så fort,konditionen är inte den bästa efter vintervilan och damen lugnade ner sig betydligt efter 10 minuter. Det är lite svårt det där med att sätta igång hästarna efter så många månaders vila. Skritt tänker jag...komma igång så sakta. Lite trav arbete efterhand...lugnt och stillsamt! Jo tack! Det kan ju jag sitta och planera....men väl uppe på häst ryggen så är mina "lugna ridhästar" förvandlade till pigga och lyckliga hoppe tosser som är mer i luften än på marken! Hur lätt är det då att skritta och trava lite försiktigt???? Men,men...det viktigaste av allt är¨ju ändå att dom tycker det är kul att få följa med tanten ner på ridbanan och börja jobba igen!! Och på en glad och vår yster häst så är det lätt hänt att jag också smilar! Härligt att vara igång på häst ryggen igen utan att vara livrädd för att vi skall halka på isen eller frysa fingrarna av sig! Nu blir det härliga tider!  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se