Direktlänk till inlägg 15 mars 2012

"Kommer detta till att gå bra????"

Av Marie Anderberg - 15 mars 2012 18:06

Fortsatt vårkänslor....sol hela dagen idag med! Det är nästan för bra för att vara sant!

Tidig morgon startade med ett nytt litet tvillingpar i bä farmen. Stora och pigga ungar! Kan inte bli bättre!

Nästa projekt var en ordentlig städning bak på lösdriften...med hjälp av en grävmaskin som skrapade, togs all vinterns häst skit bort och det är nu helt rent och fint! Härligt! Medan grävmaskinen jobbade fick hela lösdrifts gänget ta sig en rejäl runda ner på ängarna...något som var synnerligen uppskattat! Här pratar vi racing på hög nivå! Just nu är egentligen ängarna ett förbjudet område för det rally gänget,marken är alltför blöt efter snö och is smältning och skall vi inte ha en ren leråker så får vi vara lite rädda om dom. Undantag idag alltså...och det väldigt uppskattat! Måste erkänna att jag gruvade mig en aning för att få gänget därifrån igen....men det gick väldigt smidigt! Kul att springa och leka men maten uppe på lösdriften lockade mer efter några timmar. Ibland är det praktiskt att dessa djuren är lite av några matvrak.

 

Full action ute på ängarna!

Leal var på jobb på förmiddagen och gjorde det med bravur! Han är mer än förnöjd att bli aktiverad igen...det där med vintervila tröttnar han väldigt fort på. Men jag kan bara konstatera att hingsten har vilat sig i form....det vi jobbade och slet med sent i höstas sitter där väldigt fint nu! Med andra ord är det ett rent lyx nöje just nu att jobba med Leal! Härligt!

Nästa häst blev Jarama. Fina,fina fröken! Känslig,energisk och med en del temperament.....men utan tvekan en utpräglad en mans häst! Hon vill känna "sin" ryttare och då tror jag att hon skulle gått i döden för den människan. Alla andra är liksom bara lite märkliga enligt Jarama. I somras så var det Ancha som blev" hennes" ryttare,men eftersom det bara är jag här nu så får lilla fröken försöka att hålla till godo med mig. Skeptisk blev hon när jag satt upp...och vääääldigt frågande,"kommer detta verkligen till att gå bra??????" var hela hennes uttryck. Ganska så olik dom andra dynamiterna som jag tagit med mig ner på ridbanan. Där har det varit ånglok som skuttat och busat....Jarama trippade väldigt försiktigt och fortsatte med sina frågor,"hur skall detta gå???".Det fortsatte hon med ända tills vi skrittade hem efter avslutat pass och svängde in på vår grusväg. Då jäklar! Svansen i vädret och årets största luft hopp! JAg tror att hon hojtade,"DET GICK BRA;VI KLARADE DET!!!". Söta hästen!

 

Joyita fick vilodag idag. Och dessutom vara med den stora flocken och busa! Det var en väldigt lycklig häst!

 

Tror att hon var en av dom som busade allra värst....tror att hon har det ganska så bra med sig själv just nu! Alltid på gott humör! 
ANNONS
 
Ingen bild

Ancha

23 mars 2012 00:14

Ååååh, sötaste lilla Jaraman! Ni överlevde, sååå bra! :) du måste ge henne en bamsekram i morgon!!!min fina lilla häst!
Kramar

Marie Anderberg

24 mars 2012 06:45

Japp,hon har så sakta börjat att komma igång i jobb! Lite väl rund om magen...en kondis som inte är på topp....men sååå fin att sitta på! GAnska så förtjust i henne jag!
Kramar tillbaka

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se