Direktlänk till inlägg 27 mars 2012

Multitasking!

Av Marie Anderberg - 27 mars 2012 18:48

Med all denna sol som strålar över oss så har jag fått en energi kick som heter duga! Allt flyter på i ett högt tempo och vissa dagar har jag känslan av att hinna med hur mycket som helst! Det gäller att inte stressa men vara effektiv....och multi taska...ha många bollar i luften samtidigt och aldrig gå i någon riktning tomhänt! Helt slutkörd är jag på kvällarna...men vad gör det när man hunnit med massor med bra saker under dagen?

Lammen fortsätter att komma...för tillfället är här ca 35 och fler väntas...under ett dygn föddes det 13 stycken här....och det gick bra med alla! Glad var jag! Humlan sitter troget och kikar så att allt går vägen...hela tiden beredd att rycka in soom nanny. Lite speciellt var det en natt när Humlan väckte mig genom att ligga och gnälla i min säng. JAg trodde bara att hon behövde gå ut och gick snällt ner och öppnade dörren. Full galopp blev det på Humlan som försvann bort till mamma bäorna. Jag följde efter och hörde då ett förtvivlat bäande....en liten en som blivit född innan på kvällen hade lyckats att ramla med huvudet först ner i sin mammas mat spann och kom sig ingenstans...och bäade förtvivlat. Det var det Humlan hade hört uppe i vårt sovrum. Finast,duktigaste Humlan!

Hästarna är jag också i full gång med. Fyra ridna idag! Ganska så nöjd med det är jag....egentligen borde jag inte hinna med så många när jag är själv om hela stall arbetet,bäornas skötsel och mitt i lamningen. Men det går så att det ryker om det...!

Athena var först ut idag och hon gav mig en riktig aha känsla. Det bor mer i damen än vad jag har kännt innan! Jäklar,den hästen kan bli riktigt bra! Måste säga att jag verkligen ser fram emot nästa arbetspass med henne! Jarama jobbade som nummer två och vi har blivit lite mer samkörda nu,jag gillar henne skarpt! Leal som nummer tre,han har vilat sedan i torsdag eftersom en sko försvann i hagen i fredags. Hovis var här idag och spikade fast en ny och som alltid är Leal extra fin när han har vilat några dagar,såååå sugen på att jobba igen. En ren fröjd med andra ord! Marokko blev sista hästen för idag. Pigg som sjutton! Och efter 10 minuter på ridbanan kom han på att vi faktiskt var ensamma där! Alla kompisarna var ju kvar hemma! Det blev lite rörigt en stund....med en upprörd unghäst med alltför mycket överskotts energi! Jaja,det gick bra....efter en stund koncentrerade han sig på mig igen och allt blev frid och fröjd. Marokko är en häst jag tror mycket på...vänta bara tills hösten...han kommer att bli super!

Nebrijano som fyller tre i juni. En av inridnings hästarna. Det är något speciellt med honom...och hans ögon...såååå vackra. Erkänner att jag är ganska så kär i denna unga kille! Skall bli vansinnigt skoj att börja rida honom!

Fick till sändt mig några bilder idag på en av mina gamla favoriter! Härliga Budda,Nahemas son. Han har påbörjat en karriär som tävlingshäst och gör det med bravur! Stolt blir jag! Budda var min "hippi häst" som hela han hade uttrycket av "love,peace and understanding"! Detta håller i sig och nu är det duktiga Alice som äger och rider honom! JAg kan bara önska dom två lycka till i sin vidare karriär!

     

Budda och Alice! Vad månde det bliva av detta ekipage?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulla

27 mars 2012 20:05

Duktiga Humlan! Hon tar verkligen sitt jobb som nanny på allvar:-)!

Marie Anderberg

27 mars 2012 20:41

Japp,hon gör verkligen det! Finaste....!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se