Direktlänk till inlägg 6 april 2012

Mitt i påsken...

Av Marie Anderberg - 6 april 2012 18:49

Japp,mitt i påsken är det...mycket påsk stämning har jag inte drabbats av...det närmsta jag kommit var ett kokt ägg till lunch...just nu är här alltför mycket att göra helt enkelt. Dagarna fyller sig av sig själv..påsk eller inte.

Idag har det varit ett litet drama i bä land som fått mig att gnissla tänder och nästinpå tappa tålamodet helt och hållet. Sällan får man höra mig säga "sten dumma djur",men idag så....och jag sa det med en viss inlevelse,det skall gudarna veta! I morse fann jag ett lamm fastklämd mellan bädden och grinden in till bälandet. Att fastna där är en bragd i sig,det finns inte många centimeter att fastna på..men men. En stor och fin flicka hade klarat det. Ganska så platt...väldigt trött och VÄLDIGT hungrig var hon när hjälpen kom. Glad var jag att hon var i livet och lämnade lättad tillbaka henne till sin mamma. En STEN DUM mamma som inte för sitt liv kunde minnas att hon hade en baby! Eller ok,en,det gick hon med på....den andra tvilling flickan var och är fortsatt ok men den fastklämda ville hon inte ha något att göra med. ALLS! Hon stångade sin unge så våldsamt att den lilla olycksfåglen flög in i väggen med ett brak. Inte en gång.... utan ända tills jag satte stopp för det! Jag trodde knappt mina ögon! Väldigt arga mamma bäa fick jag hålla med rent våld för att olycks fåglen skulle få sig en skvätt mjölk som hon så väl behövde. Och sen har det fortsatt....mamman tvihåller på att hon endast har en unge.....och jag har svurit....många gånger! Just nu står den argsinta med dåligt minne uppbunden så att hon inte skall skada sin baby....frågan är om hon tänker ändra åsikt. Inte vet jag....men jag hoppas intensivt...annars blir det bråda dagar för Nannyn här på gården,Humlan ställer alltid upp...men detta är ju bara för dumt! Mamman har ju haft TVÅ ungar i 10 dagar! Hur jäkla dåligt kan ett minne vara?????

Anton var snäll och följde mig ner på ridbanan idag och filmade lite när jag red Leal. Alltid kul och ack så nyttigt att se sig själv....fast vissa delar var jag riktigt nöjd med! Vi kommer oss stadigt en liten bit framåt,jag och Leal! Får se om jag kan lägga ut filmen så småningom.....det där med teknikens under är inte riktigt min grej! Ancha,var är du????

Nåväl,jag kämpar vidare...hästarna jobbar,lammen kommer (fast nu är det bara 3 mamma bäor kvar,tack och lov!!!) antingen det är påsk eller inte! Men GLAD PÅSK!

 

Lite foto blev det också idag...det förstår jag mig iallafall på!

Fina,fina Leal!

   

 
ANNONS
 
Maria

Maria

6 april 2012 23:41

Det finns kanske en anledning till ordet "fårskalle"! ;)
Och du, vars har du gjort av HJÄLMEN???

Kram - och Glad Påsk!!

http://quovadis

Marie Anderberg

7 april 2012 06:40

Det ligger nog något i det! Hjälmen ja...hmhm
Stor kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se