Direktlänk till inlägg 15 april 2012

Ännu en vecka till ände...

Av Marie Anderberg - 15 april 2012 18:34

Söndag kväll igen...var i helskotta tar dagarna vägen? Vips,så är dom borta...en efter en! Morgonen och förmiddagen startade med stora snöflingor som dalade ner från ovan...mindre skoj..tyckte både jag och hästarna! Både Micki och Geppeto var fullt beredda att vända om och gå in i stallet igen halvägs ut i sina rast hagar i morse. Tror nog att alla här har fått nog av vinter....och skall det vara vinterlikt så kan vi lika bra stanna inomhus och invänta bättre tider. Oturligt nog för hingstarna så har dom en hurtfrisk skötare som anser att en nypa frisk luft är till nytta,stackarna!

En väldigt trevlig sak i morse (trots snöväder) var att min sista bä mamma fick sitt lamm! Den officiella lamnings säsongen är alltså slut! Eller,kanske....en mamma finns kvar...men hon visar inga tecken på att få någon baby inom den närmsta framtiden iallafall. Måste erkänna att det är skoj med lamningen...men ack så skönt när det över! Nu kan jag koncentrera mig lite mer på hästarna igen! Det är inte helt lätt att planera sina dagar när det dyker upp små lamm till höger och vänster! På tal om det....den lilla olycksfåglen (numera döpt till Bonnie) som hade en mamma med ett ovanligt dåligt minne är numera mitt och Humlans projekt! Efter två slitsamma dygn med att försöka få mamman till att acceptera sin unge utan någon framgång alls,så gav jag upp! Efter att lilla Bonnie blivit ordentligt stångad och mörbultad av sin mamma så fick jag helt enkelt ta mig an den lilla. Numera Bönans nya lek kamrat! Och Humlans skyddsling fösrstås!

Igår var jag flitig och red tre hästar....det bästa resultatet jag fått till på ganska så många dagar....och skoj var det! Marokko,JArama och Atena var det som fick jobbat på ridbanan. JAg gillar alla tre....men just för tillfället så är det Athena som strålar mest! En aningens aning för fet....och en ganska så dålig kondition....men med en ENORM arbets vilja så är hon väldigt tacksam att jobba med! JAg är imponerad! Hoppas att veckan som kommer bjuder på någorlunda väder och inte en massa konstigt strul utan att jag verkligen får tid till att ta mig an att jobba med lite fler hästar! Glädjer mig till det!

 

Athena igår...såååå fin! (ja,jag vet...hjälmen saknas...jag har blivit en lite slarv potta...det blir skärpning!)

 

Fröken är en av mina nya absoluta favoriter!

Och min älskade Humla...vad skulle jag gjort utan henne??? Min ständiga följeslagare!  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Klara

15 april 2012 21:36

Vad fin Atena är!! Hon är så söt! jag antar att du och Humla har fullt upp med lammen, inne och ute :) Mysigt! Hoppas allt är bra med dig! Kram

Marie Anderberg

16 april 2012 06:47

Allt är bara bra....fullt upp...från morgon till kväll...det är väl så det ska vara!
Krama tillbaka!

 
Ingen bild

Ancha

16 april 2012 11:15

Gud va fin hon blivit! Den här vintervilan gör susen alltså!
Alla lammen redan kommit? Hur har det sig, sist höll dom ju på i en hel evighet ju! Kramar

Marie Anderberg

16 april 2012 17:29

Hihi,ny taktik! Startade väääldigt mycket tidigare än vanligt!
JA...vintervilan gör susen på de flesta! Skall bli kul att få igång hela gänget!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se