Direktlänk till inlägg 11 juni 2012

Ingen Roman...

Av Marie Anderberg - 11 juni 2012 21:39

Ojojoj....NU var det länge sedan...ja,jag vet! Men trots allt så snurrar det på här på gården i ungefär samma höga fart som alltid....eller kanske lite fortare!

Vad har hänt sedan sist då? Tja,massor! Jag skall försöka reda ut det i en kort sammanfattning....annars kommer detta inlägget mest av allt att påminna om en roman (fast jag skriver ju på det oxå,dock inte här!!!).


Först och främst är Ancha tillbaka hos mig (Tack gode gud för det!!) och vi är nu två på jobb...dubbelt så många som innan! Själv har jag dragits med en särdeles elak förkylning i en evighet vilket även har gett mig en halsinfektion,öron infektion och lugn inflammation. Mitt i sommaren! TAck för det!

Baby säsongen är nu definitivt avslutad för min del och har resulterat i 52 lamm och ett föl! En liten son till Alfie,världens sötaste,för den delen! Alltså är allt baby vakande över,skönt är det!

Nu är det istället ridning och inridning av unghästar som står på programmet! Våra tre- åringar har påbörjat sin förvandling från vimsiga unghästar till ridhästar! Ett jobb som jag bara älskar! Finns det något mer tacksamt arbete? JAg kan iallafall inte komma på något! 6 stycken är det i år och alla har har nått stadiet;

1. Longeringens ädla konst (alltså lyssna på oss tanter om det skall vara stopp,skritt,trav eller galopp)

2. Fått på sig utrustningen som behövs för ridbiten (träns,longeringsgjord/sadel)

3. Följa med ner på ridbanan och där koncentrera sig på vad människan har för önskemål (oavsett om kompisen är med eller den leker på betet).

Nästa steg blir att kliva upp på dom...och ja,sedan rullar det på! Underbart arbete!

I år så är det N-hästarna  som skall ridas in,alltså första årgången med Romeros avkommor som nått ridbar ålder! Efter det lilla jobbet vi har gjort med dom är gänget indelat i tre grupper.....sen får vi se om våra teorier stämmer! KAnske vi har rätt...kanske fel...tiden får utvisa! Natascha och Novato är de som alltid provar ut om nya regler är till för att följas eller om man kan leka bort dom. Nebrijano och Nino är två sensitiva herrar som behöver lite extra tid för att förstå att alla nya ideer är ok. Natali och Nexico är dom två som är sten coola,det verkar som ingenting i hela världen kan imponera på dom. Vilkna tokiga ideer tanterna än får!

I helgen var det dags för årets Norska PRE Championat! Och det var skoj! Jätteskoj! Natascha och Jilguerita var de utvalda att representera stuteriet. Och så naturligtvis Optimo,som blev såld i höstas.

Våra damer härifrån var inte så beresta direkt...första gången de var ute på några sådana här äventyr men båda två uppförde sig efter konstens alla regler! Stolt blir jag!

Själv är jag så hostig och snuvig att Ancha var den som fick visa upp damerna för bedömning,och det gjorde hon med all ära! NAtascha blev ungsto Champion och Jilguerita blev sto Champion med utställningens högsta total summa av alla visade hästar,både hingstar och ston! Jätte stolta var vi! Att sedan urflotta Optimo blev reserv unghingst Champion och Champion för bästa rörelser av alla unghästar gjorde oss om möjligt ännu stoltare!

Jilguerita,sto Champion tillsammans med Ancha!

Natascha, (Jilgueritas dotter)ungsto Champion. Ancha vid sin sida.

Optimo,(Jilgueritas son) som blev reserv unghingst Champion och Champion bästa gångarter för unghingstar tillsammans med Cathrine,sin stolta ägare! 

En väldigt bra start på sommaren! Så det är väl bara till att fortsätta i samma positiva anda så kan det bli hur bra som helst!

Obs,fotona lånade av Anne Lise Surtevju. 

Förutom tre-åringarna så har vi en liten hög med hästar som är i jobb.....men skall inte detta bli en roman så får jag berätta hur det går för dom senare.....skall skärpa mig med bloggandet!   

 
 
Ingen bild

Ulla

12 juni 2012 18:27

Long time, no see! Kul att du är tillbaka och ett stort grattis till framgångarna på Championatet:-)!

Marie Anderberg

13 juni 2012 09:10

Tack,tack!
Skall försöka att skärpa mig med bloggandet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skapa flashcards