Direktlänk till inlägg 7 september 2013

Fula Flugor!

Av Marie Anderberg - 7 september 2013 13:40

Denna ovanligt varma och soliga sensommar har resulterat i en smärre invasion av mindre trevliga varelser,nämligen FLUGOR. I mängder....alltför många tycker både jag och hästarna. Vet inte vad som har skett,under sommaren var det inte alltför illa....men nu! Det surrar runt både inne,ute och i stallet! Tusentals i stallet! Jag har tagit upp kampen men det går sådär.....insekts spray har använts i mängder,men nästa dag är det lika illa igen. I rena desperationen satte jag upp ett antal med stora klisterark där flugor skall fastna och på så sätt möta sitt öde. Det fungerar,onekligen har mina ark fångat många flugor....men tyvärr oxå sådant som inte skall fångas med klister! Allt som är nytt är spännande och bör undersökas,det är det många som tycker. Resultatet är då att jag lyckas att fånga hönor,boxweilrar och Isa (mitt lamm) i super klistret! Och vilket elände att få loss alla igen.....värst var nog den stackars hönan. Just nu är det lite klistriga djur som spatserar runt här på gården...

Igår var det packning av ull som gällde och inte så mycket vettigt blev gjort med hästarna. Istället klev jag upp lite extra tidigt idag och satte full fart. En som stod på ridlistan idag var Natascha,en väldigt trevlig 4-åring som nog tillhör en av gårdens coolare unghästar. Det skall mycket till för att göra denna unga damen upprörd och idag fick jag bekräftat att en vattenspridare på gårdsvägen inte tillhör de saker hon finner skrämmande. Helt otroligt nog har vi fått så lite regn att grusvägen har blivit till ett damm problem,alltså har den saltats och vattnades imorse. Vattenspridaren var placerad mitt på vägen där jag och Natascha skulle gå och jag övervägde hur smart det skulle vara att rida henne igenom den. Inga problem alls.....unga damen studerade hur vattnet förflyttade sig,suckade lite och gick sedan rätt igenom som om det var så vi gjorde varje dag. Duktiga hästen. Jag smilade och Natascha klev vidare som om ingenting ovanligt hade hänt!

Finaste hästen idag. Det hade nog varit en ide att vattna på ridbanan oxå,den är mer än lovligt dammig!

 

Om det är någon som läst min blogg innan så minns ni säkert min ögonsten Humlan. Denna boxweiler som följer mig i vått och torrt och ser till att allt går riktigt och rätt till här hemma. Förra sommaren fick Humla valpar och den ena av de 9 fick stanna kvar här hos oss,Hariett! Alltså är det nuförtiden 2 stycken Boxweilrar som håller gården under uppsikt och det mesta de gör,gör de tillsammans.

 

Ser man en göra något,ser man definitivt två!

 

Skall det lekas,skall det vara med samma leksak.

 

Skall det badas så gås det ut i vattnet samtidigt!

 

Är det något som är konstigt så skall det studeras samtidigt. Ja,ja,visst är det härligt med sällskap! 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se