Direktlänk till inlägg 9 september 2013

Sommaren fortsätter....och guldstjärna till Micki!

Av Marie Anderberg - 9 september 2013 20:09

Den verkar liksom inte till att vilja ta slut,sol och t-shirt väder idag oxå! Helt fantastiskt! Det är inte speciellt svårt att vara på gott humör när det är så här! Och det goda humöret har hästarna med,de följer mer än gärna med på jobb,positiva och fina. Det blir en bra rundgång av det! Måtte det hålla i sig länge....! Fortsatt så är hela lösdrifts gänget kvar på sina sommarbete,äter gräs och har det allmänt väldigt bra. En hel del promenerande för mig blir det när de skall hämtas hem för jobb,men det är det värt! Många av dom kommer dessutom när jag ropar,vilket sparar många steg för min del.

Idag var det 4 stycken med på ridlistan och dagens guldstjärna får nog tilldelas Micki! Han är en liten pärla,det skall sägas. En 5-årig hingst med Leal som pappa och gamla kloka Alfie till mamma. Stallets coolaste hingst som tar sin omvärld med upphöjt lugn men förvandlas till ett riktigt energi knippe när det kommer till ridningen. Han är 5 men får räknas som en 4-åring vad det gäller utbildning. Redan som föl pekade Morten ut Micki som sin egna privata ridhäst och han har efter det fått många beundrande blickar från sin ägare. Mortens ridhäst blev det dock aldrig,än han har inte suttit på honom....och istället är nu Micki till salu. Jag red in honom som 3-åring men hela sommaren när han var 4 blev det ingen ridning. I maj detta året sattes han försiktigt i jobb igen och har sedan dess fått jobba på. Och jäklar vilken häst!

 

Han har verkligen vuxit upp till en snygging! Måste erkänna att jag är en Micki beundrare jag! Som sagt,när det kommer till ridning är det en hel del power man hoppar upp på,mycket energi att kontrollera. Men jäklar vilken känsla när han använder det som bor i honom till att samarbeta med dig! Jag smilar!  Micki är det ett rent nöje att få utbilda och blir han inte såld i höst kommer han att vara en av dom jag skall försöka att hålla igång under vintern. Om inte annat så för mitt eget höga nöjes skull!

Här är en film när Carolin rider honom efter 4 månaders utbildning. Inte nog med att jag gillar Micki skarpt,han blev väldigt snabbt en av Carolins absoluta favoriter oxå!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se