Direktlänk till inlägg 12 september 2013

Tur till Sverige...????

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år och det hade varit himla kul att visa några hästar. Och kikat på andras fina hästar...och träffat lite lika sinnat folk....och fått en spansk domares kritik på hästar födda här....Ja,egentligen är det ju solklart,varför inte resa??? Men så är det där med att få allt till att klaffa....tummen upp från ekonomi chefen (läs Morten),få någon till att ta över ansvaret o jobbet här hemma,få någon frivillig till att följa med (fast där har jag egentligen lyckats bäst hitentills). Ja,det är inte bara och bara. Och så är det hästarna då förstås.....som bör komma hem från sina bete....shapeas upp en aning....tränas en hel del.....stylas och fixas. Och dagarna har ju en viss förmåga att fylla sig iallafall utan att jag lägger till några fler på träningslistan! Men sugen är jag! Får väl se vad jag får till! Till det norska championatet som blev inställt var det Piña (en 2-åring) och hennes mamma Jacaranda som var anmälda. Inte någon av dom har blivit visade tidigare så det hade varit väldigt skoj. Jacaranda fick följa med hem en sväng idag när jag ändå var och hämtade ridhästar på det betet. Hon är så himla söt.....anmäler sig alltid frivilligt och följer med bort till grinden i hopp om att det skall bli hennes tur. Nåväl,idag blev det så...en hel del pyssel och fick sedan vara foto modell. En aniiingens överviktig är hon efter sommarens bete men det hindrade inte damen från att visa att hon verkligen kan röra sig! Jacaranda formligen flög fram med spetsade öron....tror hon verkligen uppskattade att få vara i centrum för min uppmärksamhet!

 

Lite överviktig (läs en hel del) men en väldigt rörlig dam,något som hon oxå har nedärvt till sina avkommor!

 

Eftermiddagen har gått åt till arbete tillsammans med vår veterinär. Lite tandraspningar här och var,några vargtänder som drogs ut och 2 stycken kastreringar. Geppeto och hans 1-åriga son Quick var det som förvandlades till valacker. Med Geppeto så har jag gått mer än en runda med mig själv,det skall sägas,men till slut blev vi överens med oss själva. Han kommer att få ett mer behagligt liv som valack och förhoppningsvis utvecklas till en superfin ridhäst.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Klara

13 september 2013 09:08

Vad kul att du börjat blogga igen!! Nu får man lite koll på vad du och djuren har för er :) hoppas du kan ta dig till championatet, jag ska också dit!! Stor kram!!

Marie Anderberg

13 september 2013 14:46

Då får vi satsa på att ses där....det var alltför länge sedan!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 11 september 2013 18:27

Både igår och idag har jag varit effektiviteten själv. Fått massor gjort och ridit så att ridbyxorna har glödit. Känns väldigt bra med så mycket gjort men ibland går det lite väl fort i svängarna! När man slutar att tänka och börjar att slarva tillsa...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se