Direktlänk till inlägg 15 september 2013

Dressyr Träning

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att välja mellan....men det blev Marocko som drog det längsta strået. Är inte helt säker på om herr Leal tyckte att det fanns någon rättvisa i det beslutet....men,men,det är inte för sent för honom än!

När det gäller att finna en tränare som jag trivs att rida för,det är inte helt enkelt. Det skall liksom stämma på många punkter och jag vill gärna gå ifrån en träning en smula klokare än vad jag var innan. Hästen skall jobba lite bättre och inombords vill jag känna ny inspiration,att YES,detta var skoj,"nu har vi något att jobba vidare på". Cherin,som jag red för igår var en helt ny bekantskap för mig,och en trevlig sådan! På de 30 minuterna vi hade tillsammans så blev det en klar skillnad på Marocko jämfört i början och slutet på passet. Han blev lättare fram,mer självbärig och fick en allt bättre trav! Jätteskoj! Massvis med övergångar kämpade vi med,både i traven och mellan gångarterna och vips,tjohej,så flög lilla hästen fram i traven! Allra snällaste och sötaste Anton följde med mig som fotograf. Nu blev det dock inga foto,bara film. När jag lite stillsamt undrade varför muttrade sonen "jag hann inte fota,då hade du fått rida längre om du ville ha det oxå"!

Jag bjuder på en liten snutt så kan själva se förvandlingen av traven!

Idag så pyttsar regnet ner från himmel. Min önskan om fint,soligt höstväder fram till julafton gick således åt skogen ganska så fort! Men med tanke på att det är söndag idag,så skall jag inte svära och klaga för mycket utan  låta denna söndagen få vara just en söndag! Krypa upp i soffan och ta det med ro! Tror det är välbehövligt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Av Marie Anderberg - 11 september 2013 18:27

Både igår och idag har jag varit effektiviteten själv. Fått massor gjort och ridit så att ridbyxorna har glödit. Känns väldigt bra med så mycket gjort men ibland går det lite väl fort i svängarna! När man slutar att tänka och börjar att slarva tillsa...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se