Direktlänk till inlägg 16 september 2013

Så blev det höst....

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina beten så skall det fortsätta i denna stilen får dom komma hem i det närmsta. Fastän flera stycken stod med på ridlistan idag så var det väldigt lite frestande att sadla upp redan blöta hästar i pösregn för att sedan klafsa runt i vattenpölarna på ridbanan. Istället släpade jag med mig 4 hem och så gömde vi oss i stallet,pysslade och donade,betydligt trevligare! 

En liten stund av total skräck blev det dock för stackars Piaff,en i vanliga fall äpplekäck 2-åring. Han stod bunden i stallgången medan jag med hjälp av en flaska glans spray,rent våld och en sax försökte att reda ut knutor och tovor från en väldigt tjock och lång man då vi hörde ett rytmiskt galopperande. In i stallet kommer Patrik,min stora och stolta avels bagge i full galopp och med sitt lilla gäng efter sig. Tydligen hade dom oxå tröttnat på regnet,raserat sin hage och var på jakt efter kraftfoder som kan finnas i en hink i stallet. Detta trixet har Patrik gjort förr och att det råkade stå en unghäst,nyss hemkommen efter sommarbete var inget han tog någon hänsyn till alls. Stackars lilla Piaff som inte sett några bäor på hela sommaren fick en chock när gänget passerade honom i galopp på en halv meters avstånd i stallgången. Jag trodde ett ögonblick att hans ögon var på väg att tränga ut ur hans huvud. Och vad skall man göra? Jag provade med ett  "ptroo"! Patrik och hans gäng gjorde en hel omvändning,dundrade förbi Piaff på nytt och försvann sedan in i lilla stallet. Jag tror att det tog flera minuter innan lilla hästen började att andas normalt igen! Stackaren!

 

Här är ett foto på sötaste lilla Olivia,en 3-åring som blivit inriden i sommar. Hon är 75% PRE och 25% arab med Athena som mamma och Leal till pappa. Helbror till Nexico förresten. Olivia är en liten fröken som går runt här i livet och är konstant lite förvånad! Hela hon har uttrycket att "VA???", Hur blev det så här???". En väldigt mild och positiv häst....bara en aning förvånad!

 

En ambitös liten fröken att rida in,men lika förvånad varje gång jag skulle kliva upp på henne! I augusti hade vi iallafall nått målet att ta oss runt på ridbanan i alla gångarter,svänga åt båda hållen och stoppa. En aning vingligt men klart godkänt. Olivia får mig att tänka på Astrid Lindgrens rumpnissar (tror jag de heter) som konstant säger "Vafffö det då? Vaffö gör de på detta viset"!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulla

18 september 2013 15:23

Vad roligt att du är tillbaka! Gillar att läsa om hästarna och alla andra djur på gården:-). Dessutom skriver du bra!

Marie Anderberg

18 september 2013 20:43

Tackar för det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44


Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Av Marie Anderberg - 11 september 2013 18:27

Både igår och idag har jag varit effektiviteten själv. Fått massor gjort och ridit så att ridbyxorna har glödit. Känns väldigt bra med så mycket gjort men ibland går det lite väl fort i svängarna! När man slutar att tänka och börjar att slarva tillsa...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se