Direktlänk till inlägg 18 september 2013

Ridning på schemat!

Av Marie Anderberg - 18 september 2013 20:44

Ja,i dag har jag haft fullt upp med att rida. Efter flera dagars regn blev det iallafall liiite sol idag och då gäller det att passa på......5 hästar har jag hunnit med att jobba idag. Där går gränsen,det känns tydligt nu i kroppen. Men alla hästarna har varit positiva och är ganska så "höstpigga",så det var skoj!

Micki var först ut idag och vi jobbade en hel del med bommar. Micki i sig själv är en väldigt energisk häst med "mycket spring i benen". Att bara sitta och bromsa är inte en bra ide på den unga herren,tempot kanske minskar men istället går benen som trumpinnar. Där är travbommar en god hjälp till honom (och mig),han får tänka till lite och kliva på. Jättefin blev han och jag smilade! 4-åringen Nexico blev näste man,han var en av de som fick fixat tänder i förra veckan och det blev en klar skillnad i munnen på honom! Positivt! Milano och Natascha fick representera flickorna idag och båda var duktiga. Sist ut blev Leal och han var på ett strålande humör idag! Egentligen redan från starten. Jag har en egen liten mätare för det....Det första vi måste göra på vårt ridpass är att passera Romeros hage. Det är utan tvivel hans territorium,det berättar han tydligt varje gång jag går förbi med Leal. Om Leal är på gott humör å bryr han sig inte alls,skrittar förbi med spetsade öron...på väg på jobb faktiskt! Är han däremot lite sur från början så är det med slickade öron och gnisslande tänder han passerar Romero. Leal är en väldigt tydlig häst! På gott humör idag alltså!

 

Jag slänger även med ett litet video klipp. Om ni tycker att det är mycket video nu så kan jag berätta att det faktiskt finns ett mål och mening med det! Jag försöker att lära mig,det där med att göra video. Det är INTE lätt,mina data kunskaper är så där och tålamodet dåligt. Men nu har jag liksom bestämt mig...det skall gå...och mer än en gång! De viktigaste detaljerna jag har fått med mig är ; 1. Den rätta sladden skall användas!  2. Den rätta knappen skall också användas,vid lämpligt tillfälle. Ja,ja....skam den som ger sig. JAg har varit bortskämd med väldigt duktiga häst flickor som hjälpt mig med det innan. Men nu är det alltså bara jag och datorn! Och enligt min mening har inte denna datorn det helt bra med sig själv.....alltså ingen bra kombination!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie Anderberg - 20 september 2013 21:15

Efter en ganska så hektisk period när det har haft en förmåga att gå i ett högt tempo de allra flesta dagar så ser jag nu fram emot en fri helg! Av erfarenhet vet jag att enda sättet att bli ledig på riktigt är att resa härifrån och så ska det bli nu...

Av Marie Anderberg - 16 september 2013 19:32

Vi har haft ett väderomslag....,ett rejält sådant....och inte till det bättre precis. Från att vara t-shirts temperaturer på eftermiddagarna blev det kallt höstregn,både idag och igår. Hästarna var pladaskvåta och såg lite småfrusna ut idag på sina b...

Av Marie Anderberg - 15 september 2013 08:40

Igår var det dressyrträning som stod med på programmet. Jag fick en förfrågan innan i veckan om jag ville komma och lite hastigt och lustigt slängde jag mig på. In i det sista var jag tveksam vilken häst som skulle få följa med....det finns några att...

Av Marie Anderberg - 12 september 2013 20:34

Just nu måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att ta en tur till sköna Sverige land. Ja,inte bara en vanlig tur utan tillsammans med några hästar till PRE championatet på Strömsholm i Oktober! Tyvärr så blev det inget championat i Norge i år ...

Av Marie Anderberg - 11 september 2013 18:27

Både igår och idag har jag varit effektiviteten själv. Fått massor gjort och ridit så att ridbyxorna har glödit. Känns väldigt bra med så mycket gjort men ibland går det lite väl fort i svängarna! När man slutar att tänka och börjar att slarva tillsa...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se